Kurulduğu günden bu yana hızla gelişmeye ve genişlemeye devam eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezunlarını 11 Haziran 2022 tarihinde görkemli bir törenle uğurladı.

Öğrencilerini geleceğe hazırlarken onların kaliteli bir eğitim almalarını misyon edinen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin mezuniyet töreni, Türkiye’nin her yerinden binlerce kişinin katılımı ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin stadyumunda gerçekleşti. Törene Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite ve ilimizin protokolü, akademik-idari personel ile mezun olan4 bin 290 öğrenci ile aileleri katıldı.

TÖREN, SELAMLAMA VE MEZUNİYET YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI

Yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen mezuniyet töreni Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın stadyumda misafirleri selamlaması ile başladı.

Rektör Karakaya’nın selamlamasının ardından Türk Bayrağımız öncülüğünde üniversitemizde eğitim öğretim gören yabancı uyruklu öğrencilerimizi temsilen bayraklarının geçişi gerçekleşti. Bayrak geçişi sonrasında ise mezun olan öğrencilerimiz ailelerini, öğretim elemanlarını ve protokolü selamlayarak mezuniyet yürüyüşünü gerçekleştirdiler.

Mezun öğrencilerin yerlerini almasıyla birlikte saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu.

Tıp Fakültesinden Üniversite birincisine şed kuşatıldı, tüm mezun öğrencilere Ahilik Yemini ettirildi. Her yıl binlerce öğrenci mezun eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin okul birincisi bu yıl Tıp Fakültesi’nden Huriye Arıkan oldu.

Arıkan, 3,91 not ortalaması ile mezun olurken tüm mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Büyük hayallerle geldikleri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nden mezun olmanın heyecanını yaşadığını söyleyen Arıkan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin bireysel gelişiminde büyük katkısı olduğunu dile getirdi.

Hatice Arıkan, “Burada aldığımız eğitimle farklı iklimlerde çiçek açıp meyve vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Hatice Arıkan konuşmasının ardından birincilik simgesi olarak mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Son olarak ise her öğrencinin Ahilik Kültürü ve Medeniyeti dersi aldığı üniversitemizde bu medeniyetin tasavvuru olarak süre gelen şed kuşatma töreni yapıldı. Üniversitemiz birincisine şedini Rektör Karakaya kuşattı. Temsili şed kuşatma töreninin ardından tüm öğrencilere Ahilik Yemini yaptırıldı.

REKTÖR KARAKAYA: “HER BAŞLANGIÇ BİR SONA, HER SON DA YENİ BİR BAŞLANGICA KAPI ARALAR”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına binlerce öğrenci ve veliyi selamlayarak başladı. Öğrencilerimizin gelecek umutlarını gerçekleştirmek için büyük çabalar harcayarak kazanmış oldukları bölümlerden mezun olma vakitlerinin geldiğini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, her başlangıcın bir sona, her sonun da bir başlangıca kapı araladığını dile getirdi.

Üniversiteye başladıklarında uzun bir zaman gibi görünen eğitim sürecinin sonuna geldiklerini vurgulayan Rektör Karakaya konuşmasına şöyle devam etti:

”Ancak yeni bir başlangıcın yanında sosyal hayatın onurlu ve bir o kadar da ağır yükünü üstlenmiş bulunmaktasınız. Bu sorumluluğu yerine getirmek için almış olduğunuz bilgi, beceri ve yetkinlikleri çağın ötesinde sözlere dönüştürmek, Anadolu topraklarında yetişen gençlerin temel görevleri arasındadır.” diyen Karakaya, gençlerden insanlığa umut olmalarını özellikle istedi.

KARAKAYA: “58 BÖLÜMDEN 100 BÖLÜME ULAŞTIK, YABANCI ÖĞRENCİ SAYIMIZ 1000’İ AŞTI, 5 YIL SÜREYLE YÖKAK’TAN TAM AKREDİTASYON ALDIK”

Ahi Evran Üniversitesinin görev yaptıkları süre boyunca birçok başarıya ve yeniliğe imza attığını dile getiren Karakaya bu noktaları şu şekilde özetledi:

“Görev süremiz boyunca yerleşke binalarımızın büyük bir bölümünün inşaatını tamamladık. 2006-2015 yılları arasında 58 bölüm varken başta Tıp Fakültesi, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Müzik ve Anadolu Halk Sanatları olmak üzere dönemimizde sayısı 100 e varan yeni bölüm açtık ve öğrenci çeşitliliğini sağladık. Yabancı öğrencilerle üniversitemizin uluslararasılaşmasına hız verdik. Göreve geldiğimizde 9 olan yabancı öğrenci sayımız bugün neredeyse binli sayılara ulaştı. Türkiye Yüksek Öğretiminde bir yenileşme projesi olan ve 41 üniversite arasından seçilip Sayın Cumhurbaşkanımızın ilanıyla Tarım ve Jeotermal alanında 5 pilot üniversiteden biri olduk. Türkiye’ye Model Olacak bir projeyi hayata geçirdik. Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesini (AYDEP) ülkemize kazandırdık. Kaliteli eğitimi garantileyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi “Tam Kurumsal Akreditasyon Belgesi”ni almaya hak kazandı. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2021 yılında Türkiye’de yükseköğretim alanında uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programında yer alarak 12 üniversiteden biri olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 5 yıl süreyle Tam Kurumsal Akreditasyon Belgesini aldı.’’

VALİ BUHARA: “EĞİTİMİN ÖNEMİNİ HAYATIMIZIN HER SAFHASINDA HİSSEDİYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ardından Kırşehir Valisi H. Mete Buhara bir konuşma yaptı. Vali Buhara, “Bugün, diploma almaya hak kazanan ve ülkemizi bir adım daha ileriye taşıyacaklarına inandığım kıymetli gençlerimizin mezuniyet sevincini hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Üniversite eğitimini başarıyla tamamlayan tüm gençlerimizi tebrik eden Vali Buhara, “Bildiğiniz gibi, eğitimin önemini hayatımızın her safhasında hissettiğimiz bir dönemde yaşıyoruz. Ülkemizin sahip olduğu en önemli değer olan gençlerimizin hayatlarının bundan sonraki döneminde topluma faydalı bireyler olarak çalışacaklarına inanıyorum. Kıymetli gençlerimiz, sizler, buradan elde ettiğiniz bilgi ve becerilerle yeni bir hayata atılacaksınız. Bu duygularla, sizleri bilgiyle donatarak mezun eden tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyor, yine sizleri yetiştirip bugünlere getiren sevgili annelerinizi, babalarınızı tebrik ediyorum. Siz değerli gençlerimize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum.” dedi.

Ardından Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan da birer konuşma yaparak gençlerden Kırşehir’in gönül elçileri olmalarını, bu güzel şehre ileride mutlaka uğramalarını ve insanlığa hizmet noktasında yaptıkları işlerde olumlu katkılar sunmalarını istediler.

BAŞKAN EKİCİOĞLU: “TÜM ÖĞRENCİLERE KUCAK AÇTIK”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, da yaptığı konuşmada Belediyle olarak tüm öğrencilere kucak açtıklarını, bundan sonra da açmaya devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:  Mezuniyet Töreninde yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Hepinizin çok iyi bildiği gibi, eğitimde marka kent olan Kırşehir’imiz gerek coğrafi yapısından, gerek ucuz ulaşım ve barınma olanakları açısından, gerekse de sosyokültürel açıdan öğrenci dostu bir şehir olarak sizlere öğrenim hayatınız boyunca kucak açtı. Sizlerden sonra Üniversitemizi tercih ederek Kırşehir’e gelecek olan gençlerimize de kucak açmaya devam edecek. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak Üniversite hayatınız boyunca kültür, sanat, spor ve benzeri alanlarında her zaman sizlerin yanında olduk ve bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. Tarih ve kültür şehri Kırşehir’imizde eğitim öğretim hayatınız boyunca Kırşehir Belediyesi olarak her zaman sizlerle iletişim halinde olarak sizlerin de görüş ve önerilerinden faydalandık. Bizler, geleceğimizi şekillendirecek olan siz gençlerden aldığımız güç ve enerji sayesinde ilimizi ve ülkemizi daha yaşanılır ve daha özgür bir hale kavuşturmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ekonomi ve Ahlak Felsefesinin uç verdiği Ahi Evran-ı Veli ile; bundan yüzyıllar öncesinden gökbilimlerini araştırmalarıyla öne çıkan Cacabey ile; Türkçemize verdiği önemi yine yüzyıllar öncesinden dillendiren Âşık Paşa ile ve Bozlak denince ülkede ve dünyada adından söz ettiren Büyük Ozanlarımız Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş ile (Bilindiği üzere Kırşehir UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edildi) Anadolu’nun ortasında evrensel değerlere sahip olan Kırşehir’imize verdiğiniz katkıdan dolayı hepinize teşekkür ediyor; bundan sonraki hayatınızda üstün başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu düzeyinde dereceye giren öğrencilerimize mezuniyet belgeleri ve ödülleri verildi. Birim bazında ödül töreni gerçekleşmesinin ardından mezun öğrencilerimiz keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar. Tören “Güyalar Alemi’’ müzik grubunun konseri ile son buldu. (HABER MERKEZİ)