Her yıl geleneksel olarak kutlanan KIYŞAD’ın (Kırşehir yazar, Şair ve Aşıklar Derneği) düzenlemiş olduğu Aşık Paşa Şiir şöleninin geçen sene dünyayı etkisi altına alan Korona illetinden dolayı onuncusu yapılamamıştı. Bu yıl hastalığın etkisini kaybetmesiyle yurt içi ve yurt dışı şair ve ozanların katılımı ile büyük bir coşku içerisinde 18 ve 19 Kasım tarihleri arasında kutlanıldı.

Kırşehir belediyesinin katkılarıyla düzenlenen bu programa şairlerden Bulgaristan’dan Nesrin Sipahi Kıratlı, Azerbeycan’dan Aida Zeynelova, Kırgızistan’dan Darika Atatovna,  Ahıska’dan Mirce Ahıskalı, Kerküt ’ten ozan Velit Ocuşlu yurt dışı olarak katılırken Osmaniye’den Talip Kazgı, İstanbul’dan Muhsin Durucan, Songül Acar, Adıyaman’dan Fahrettin Çelik, Adana’dan Hülya Çapar, Sivas’tan Bekir Alim, Yozgat’tan Ahmet Sargın yurt içi şairleri olarak katıldılar.

Cuma günü gelen misafirler öğretmen evinde toplandıktan sonra saat on beşte Neşet Ertaş Kültür merkezi Gönül Dağı salonunda Belediye başkanı Sayın Selahattin Ekicioğlu ile tertiplenen tanışma toplantısına katıldılar. Toplantıda başkanın konuşmasından sonra şairler kendisini tanıttı. İçlerinden birkaç şair yanında getirdikleri bayrak, hediye ve kitaplarını başkana takdim ettikten sonra günün anısına Şair Erdoğan Çalışkan misafirlere ‘Başkan Selahattin Ekicioğlu’ adlı yazmış olduğu şiirini okudu, çekilen hatıra fotoğrafıyla program sona erdi.

18 Kasım Cuma akşamı Kırşehir Ahi Üniversitesi salonunda saat 19 00 da bir araya gelen yurt içi, yurt dışı şair ve ozanların yanında Kırşehir’den katılan şairler şair Sait Sargın’ın o muhteşem sunumuyla Veysel Turgut, Erdoğan Çalışkan, Fevzi Dinçer, Feride Taşkoparan, Mahmut Seyfeli, Fendiye Dinç, Sultan Orman ve Şengül Karagülle şiirleriyle, Ozanlar Ertuğrul Öcal, Ufuk Arslan, Ayşe Tekin, Hikmet Şentürk, Nihat Soykan, Hürişan Öcal, İsa Erdoğan’da okudukları türküleriyle salonu dolduran öğrenci ve misafirlere hoşça bir vakit geçirttiler.

19 Kasım Cumartesi günü sabah kahvaltısından sonra bir araya gelen şair, ozan ve katılımcılar Kırşehir İl Kültür Turizm müdür yardımcısı Eyüp Temur’un rehberliğinde Aşık Paşa türbesi, Ahi Evran camisi ve külliyesi, Neşet Ertaş gönül sultanları müzesi, Atatürk’ün Kırşehir’e ilk geldiğinde konuşma yaptığı meydanı, Ağalar Konağı, Tarihi Kale Camisi, Cacabey Gök Medrese Camisi gibi tarihi ve kültür yerlerini gezildikten sonra vakit darlığı nedeniyle Kaman Çağırkan'daki Japon bahçe ile müzesi gezisini tehir etmenin verdiği üzüntüyle akşam yemeğinden sonra öğretmen evinde buluşmak üzere programa ara verildi.

Akşam saatler on dokuzu gösterdiğinde Neşet Ertaş Kültür Merkezi Salonu gelen misafirlerle ağzı beraber dolmuştu. Programın açış konuşmasını KIYŞAD dernek başkanı Ertuğrul Öcal yaptı, söz alan Kırşehir belediye başkanı Selahattin Ekicioğlu; “Ben burada olduğum sürece kültüre ve ona hizmet eden kıymetli siz gönül elçilerine daima kapım açık, yaptığınız kültürel hizmetlerde sizlerden elimden geldiğince belediyenin katkılarını esirgemeyeceğim” diye başlayan kısa konuşmasını bitirdikten sonra yine Sait Sargın’ın sunumunda sırası ile şairler Veysel Turgut, Nesrin Sipahi Kıratlı, Feride Dinç, Talip Kazgı, Muhsin Durucan, Fahrettin Çelik, Aida Zeynelova, Mirce Ahıskalı, şiir ve sahnedeki muhteşem dansıyla Darika Adatovna, Hülya Çapar, Bekir Alim, Ahmet Sargın ve “Yaşlılıkta Evlilik” adlı şiiriyle herkesi gülüp geçiren Erdoğan Çalışkan geceye renk kattılar.

Şairlerden sonra sahnede yer alan ozanlar Ertuğrul Öcal, kızı Hürişan Öcal, Nihat Soykan, İsa Erdoğan çalıp söyledikleri türkü ve oyun havalarıyla misafirlere neşeli vakitler geçirtirken Kerkük’ten katılan Velit Ocuşlu yöresel türkülerden sonra okuduğu ‘Çırpınırdı Karadeniz' türküsüyle seyircilerden çokça beğeni ve alkış aldı.

Programdan sonra öğretmen evinde bir araya gelen şair ve ozanlar öğretmen evi yöneticilerince kendilerine ikram edilen çorbalarını içtiler. Salonda toplanıldıktan bir müddet sonra koyu bir muhabbet başladı. Yurt dışından gelen misafirler ülkelerindeki Türklere uygulanan zalimliklerden, kısıtlamalardan, kimliklerinin değiştirilip kaybolmasından, Rusya, Ukranya savaşında kardeşin kardeşe vurdurulmasından dem vururken kimi şairler şiir, kimileri de de şarkı türkü okumakla bir daha buluşmak temenni ve dilekleriyle istemeye istemeye geceye son noktayı koydular.

KIYŞAD’ın düzenlemiş olduğu yurt içi ve yurt dışı katılımcıların iştirakiyle yapılan bu etkinliklerdeki asıl amaç davetli misafirlerin genelde gazete yazarı ya da televizyon programcısı olmalarından dolayı kültür şehri Kırşehir’i yazı ve görselleriyle gittikleri yerlerde tanıtmalarıdır.

Bu etkinlikte edilen tüm masrafları üslenen Kırşehir belediyesine, daima KIYŞAD’dan desteğini esirgemeyen belediye başkanı Sayın Selahattin Ekicioğlu’na, başkan yardımcısı Sayın Nuri Araz’a, İl Kültür Müdür Yardımcısı Eyüp Temur’a, yemeklerimizi vaktinde sunan Ağalar Konağı personeline, gözünü kamerasından ayırmadan fotoğraflarımızı çeken sevgili Osman İlhan Beye, misafirlerimize çay ikramında bulunan Kırşehir engelliler merkezine, yurt içi, yurt dışı şair, ozanların seçilmesinde bize yardımcı olan aynı zamanda Erdoğan Çalışkan’la birlikte davetiye dağıtmak için Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini iki gün mesken tutan üyemiz eski dernek başkanı Veysel Turgut’a, bu programın gerçekleşmesinde günlerce emeğini esirgemeden çalışan KIYŞAD dernek başkanı Ertuğrul Öcal ve içinde benimde başkan yardımcısı olarak bulunduğum yönetimine sonsuz teşekkürler. Seneye on birinci Aşık Paşa Şiir şöleninde tekrar buluşmak ümidiyle.