Yaşam; doğmak, olgunlaşmak ve ebediyete göçmek. Yunus’un söylediği gibi “Ana rahminden düştük bir pazara, bir kefen aldık, döndük mezara…” Ne kadar basit geliyor bunu söylemek insana.

Yaşam; doğmak, olgunlaşmak ve ebediyete göçmek.
Yunus’un söylediği gibi “Ana rahminden düştük bir pazara, bir kefen aldık, döndük mezara…”
Ne kadar basit geliyor bunu söylemek insana. O pazar tabir edilen yerde yaşadığın gerçekler insan olanı hayata yaşamak için gelen, ama imtihan denilen kader çizgisinde yaşanması gereken kimisi için zor, kimisi için kolay yaşam. Rabbim herkese huzurlu sağlıklı yaşam nasip etsin, acıdan kederden uzak eylesin. Dünyada imansız kimsenin canını almasın.
Hayatın karanlık günlerini bütün insanlık için olmasın, dünya hırsı makam hırsı için insanların canı yanmasın. Hak eden liyakat ehli insanlar getirildiği makamında faydalı işler yapacaksa hep yüksek makamlarda olsun.
Liyakat sahipleri ile çalışmak onların yanında olmak bütün insanlığa güç verir, onların icraatları ile yaşamlar kolaylaşır hayat güzelleşir. Bir de bunun tersini düşünürsek işte insanlık için her sorun burada başlıyor. Nereye baksan sorun, nereye gitsen sorun.
Yaşamın karanlık yüzü, lanetler okunan hak edenin dışlanıp yok sayıldığı, hak etmeyenin yani yalayıcıların dünyası, kahrın en büyüğü. Bedduanın en içteni burada başlar, yaşamın zora sokulması, insanlar arasına nifak tohumları ekilmesi. “Senin adamın, benim adamım!” kavgası insanlar arasında çıkartılan çıkar kavgası. Sonuç iyi adam, kötü adam politikası her işin planlayıcısı olup ta “hiç bir işten haberim yok!” demek aynı.
AB ülkelerinin ülkemiz üzerinde oynadığı oyun gibi. Makam, mevkiinin elinden gitmemesi için koyun gibi insanları kullanıp, işi bitince görmemezlikten gelinmesi bununla beraber o koyun gibi kullanılan insanlar arasından üç-beş kişiye yağlı dürüm sunulması! Sunulsun ki diğerlerinin bir beklentisi olsun. “Biz de bir gün yağlı dürüm yiyeceğiz!” diye beklenti içerisinde olunsun, kullanılmaya müsait halde beklesin!
Bütün bunları yaparken kendisini bir gözetleyen, bir hesap soracak olanı olduğunu unutsun. Dünya nimetlerinin çokluğu gözünün kapanmasına, kör olmasına sebep olduğunu bilmesin!
Her nimetin bir zorluğu vardır. Bakalım iyi nimetler içerisinde hayatlarını sürdürenler gün geldiğinde nasıl bir hesabın içinde olacaklar göreceğiz.
Kırşehir, sen her şeyin en iyisine layıksın. Gel gör ki şehrimin adını seçmenini kullananlar, kullanıp belirli bir unvan aldıktan sonra, bir de bu makamdan ayrılmışlar ise bir daha sana bakmak, seninle hem hal olmak onlar için, bir zül teşkil etmeli ki bir daha sana yüzünü dönmedikleri gibi, senin ne derdin, ne sorunun var bilmezler, görmezler, duymazlar. Karanlıklar içinde kaybolurlar. “Gören olmasın!” diye senin suyunu içmez, çamurun çiğnemezler.
Neden?
Liyakat sahibi olmadıklarından!..
Elbette kabahat onlar da mı? Saf, temiz niyetler le bu insanlara makam kazandıran Kırşehir’de mi, yoksa “biz dedik, sizler bizim dediğimize sadakat göstereceksiniz” diyenler mi?
Yoksa hakkını aramaktan korkan, “sesim duyulmasın!” diye kendine kullanacak adam arayan, yiğit görünümlü, delikanlılığı elinden bırakmayan şehrin sahibi olduğunu söyleyen, şehrin sorunları ile hem hal olmaktan korkan, karanlık yapılı içten pazarlıklı yaşamı karanlık olanlar da mı?
İşte ne sayarsanız sayın, hani sözümüzün başında yazmıştım ya “bir kefen aldık döndük mezara.”
İşte o zaman bütün hayat başlayacağına iman eden dostlar sizlerle makamınız, mal varlığınız, dostlarınız, çocuklarınız kısaca kimse sizinle gelmeyecek. Sadece imanınızla baş başa kalacaksınız. Ne olur kırmayın, ayrımcılık yapmayın, insanları hakir görmeyin. İstediğiniz bir şeyin olduğunda şişkin olmayın. Sizin karşınızda olanlara hakaret etmeyin. Her adımınız insanlık ve ona hizmet anlayışından vazgeçmeyin.
Kırşehir’imin çevre yolu, havaalanı yolu, yatırımcı için tren yolu, Organize Sanayi Bölgesi’nin kalkınması, Özel İdare, Belediye arazilerinin GERÇEK YATIRIMCIYA BEDELSİZ VERİLMESİ, Savunma Sanayi teşvik kapsamına girmemiz için siyasi güç, Özel İdare-Belediye-sivil inisiyatif ortaklı şehrin kalkınması için yatırımlar yapılması, Jeotermal şirketi kuruluş amacı dışında kullanılmaması, yatırım yapmasının sağlanması…
Yaz, yaz bitmez…
Önemli olan kıssadan hisse almak…
Haydi bakalım kolay gelsin.
Yaşamın karanlık hale gelmemesi dileğiyle…