Yine şehit haberleri geldi İblid’ten... 5 askerimiz daha şehit oldu. Ne olacak bu işin sonu? Ancak yazıyoruz! Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
Devlet büyüklerimizin beyanatları “5 şehidimiz var, ama misli misli karşılığını verdik.”
Yapmayın yahu. Bu gariban çocuklarının neden, ne uğruna öldüğünü net bir şekilde anlatın. Biz de bilelim. Haklı mısınız, haksız mı bilelim.
Bundan önceki yazımda da anlattım. Elimizden gelen üzülmek, taziye dilekleri sunmak.
Başımız sağolsun...
***
Kırşehir Belediyespor maçını rahatsızlığım nedeni ile izleyemedim. Yapılan yorumlara göre birkaç sözde ben etmek istiyorum.
“Kırşehirspor zirve iddiasını sürdürdü!”
Sahamızda berabere kalarak zirve yarışı mı olur? Tek tük olsa bu kazalar hadi neyse. 10 kişilik Bayburt’u bile yenemedik. Bayburt’u da önüne gelen yeniyor, biz hariç.
Zirveye oynayan takım sahasındaki maçları kazanmak zorunda. Çoğu maçlarda sahada puan kaybeden nasıl zirve savaşı verecektir?
Şu andaki puan cetvelinde bakınca bulunduğumuz yer bir mucize. Burada şans var. Futbolda kalite bitmiş. İzlediğimiz maçlardan edindiğimiz kanı bu.
Yine duyduğumuza göre, seyirci baskısı imle sihirbaz hocamız Yaşar’ı oluna almış ve o da golü atarak takımı yenilgiden kurtarmış.
İyi de arkadaş sen ne işe yarıyorsun?
Seyirci bazı şeyleri yapacaksa sana ne gerek var?
Senin için yapılan yorumlarda “Bursaspor’u ipten alan hoca” diyorlardı.
Hocam rica etsem bizim takımı da ipten alıversen bizi zahmet.
Bana sorarsanız bu arkadaşın getirilmesi yanlıştı. Giden hocanın suçu neydi? O da aynı pozisyonda götürüyordu işi. Yöneticilere Allah kolaylık versin diyeceğim, bütün bu olanları kendileri yaptılar.
***
Türkiye liglerinde neler dönüyor? Süper Lig’te hakem hatalarına bakıyorum, kafamda soru işaretleri beliriyor. Var sistemi neden var? Bilen varsa beri gelsin.
Takımlara göre mi Var’a gidiliyor, ya da gidilmiyor? İnsan hırsızlığı biraz gizli yapar. Bizim hakemlerin hiç eyvallahı yok! Alenen çalıyorlar!
Takımlara bu kadar büyük paralar harcatmasalar, “şampiyon bu yıl şu takım!” deseler herkes te işine baksın!
Sağlıcakla kalın...

ABDURRAHMAN CEM