Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig 19 takımlı Beyaz grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde çalışmalarına Güneykent tesisinde devam ediyor.
Yeşil-beyazlı, Teknik Direktör Hakkı Hocaoğlu nezaretinde günün ilk antrenmanını sabah saat yaptı. Isınma ile başlayan antrenman 5’e 2 pas çalışmasının ardından taktik ağırlıklı idmanla sona erdi.
Günün ikinci antrenmanı ise saat 17.30’da başladı. Antrenman 5’e 2 pas çalışmasının ardından taktik idmanla devam etti. Teknik Direktör Hakkı Hocaoğlu 2.bölgeye yönelik taktiksel çalışma yaptırırken, futbolculara sık sık uyarılarda bulundu. Hocaoğlu’nun zaman zaman futbolculara sır çıkışlarda bulunması da dikkat çekti.
Kırşehir Belediyespor’da 2’nci etap çalışmaları yoğun şekilde sürüyor. Sabah-akşam çift antrenman mesaisi yapan yeşil-beyazlı futbolcular, adeta nefes almıyor.
Hazırlık dönemini bir hayli önemseyen, bu süreçte yapılacak antrenman uygulamalarının lig yarışında çok gerekli olacağının altına çizen teknik direktör Hakkı Hocaoğlu, haliyle antrenmanlar sırasında her bir dakikayı değerlendirmeye çalışıyor. 
Yardımcı hocalarıyla birlikte hem fizik-kondisyon, hem de oyun anlamında gelişim göstermek adına dar alanda farklı antrenman uygulamaları deneyen Hocaoğlu, bu sırada oyuncularla yakın kontak kurarak motivasyonu yukarıda tutmaya çalışıyor.
Yeşil-beyazlı teknik adam, oyun ağırlıklı çalışma sırasında hiç kimseye taviz vermiyor. Tüm oyunculardan yüksek performans verimi almaya çalışan Kırşehir’in hocası, istedikleri yapılmadığı sırada çalışmayı yarıda keserek eksik yönleri ve hataları hem sözlü, hem uygulamalı olarak anlatıyor.
Hakkı Hoca’nın, yarı saha ve dar alanda pas ağırlıklı çalışma sırasında üzerinde durduğu konuların başında hızlı düşünme ve çabuk oyun var. Futbolda hızlı düşünme ve karar vermenin olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan yeşil-beyazlı hoca, akılla topun birleştirilmesini, bunun neticesinde de bitirici pas hamlesi veya gol vuruşunun yapılmasını istedi.
Hocaoğlu, yine çalışmayı durdurduğu bir sırada topa sahip olmanın önemini anlatıp, anlık düşünme mekanizmasını hızlı çalıştırıp akıl ile topun birleştirilmesine dikkat çekti.
Futbolun aslında çok basit bir oyun olduğuna işaret eden Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakkı Hocaoğlu, “Sadece akılla topu birleştireceksiniz. Topun kıymetini bilin. Topa sahip olursanız, yenemeyeceğiniz takım yoktur. Üst liglerde oynayan futbolcuların sizden çok farkı yok. Onlar sadece top ayağına gelmeden düşünüp karar veriyor. Böylece ortaya hızlı futbol, çabuk oyun çıkıyor. Top ayağınıza gelmeden ne yapacağınızı düşünün ve hemen kararınızı verin. Top geldikten sonra “Ben ne yapacağım” diye düşünürseniz, bu sizi hataya zorlar, rakibin topu sizden almasına neden olur. Buna fırsat vermeyin” ifadeleriyle yapılması gerekenleri harfiyen anlattı. (HABER: SALİH GÜNER)