Akşamın geç saatinde uyumak adına, yatağa uzanmış gözlerini kapatsan da aklın yerinde, hayatının acısı, kederi, sıkıntısı seni rahat bırakmıyor ki uyuyasın. Sabahın alaca karanlığında ilahi sesler kulaklarında çınlarken kalkmak zorunda olduğunu biliyorsun, Yaradan’ın emri seni bekliyor.
Dünya koskocaman bir hane, bu hanede onlarca derdi olan insanlar, dualar, ibadetler var. Kimi geçim derdinde, kimi makam. Her insanoğlunun kendine göre sorunu var. Allah herkese yardım etsin. Ne diyelim kendi sıkıntımızdan, derdimizden başkalarının derdini, sıkıntısını unuttuk.
Çıkarlar, menfaatler dünyalık sayamayacağım işler için kırılan kalpler, yok olan dostluklar!
Acaba diyorum, kendi kendime “dünya var olduğundan beri bu tür sıkıntılar var mı?” diye?
Hani bazı zaman gözleriniz şahit olur. Yaşı çok ilerlemesine rağmen geçimi için uğraşan yaşlıların sıkıntılı yaşamları onların yüzlerinden okunur, çektikleri çileler, Kat, kat olan alınları yanakları, gözlerinden beliren bu belirgin çizgiden okursunuz, belki çalışmaya hiç mecali yok, ama gene de muhannet derler, üretirler.
Yetiştirdikleri evlatları kendi geçimleri için çoluk çocuk için terk etmek zorunda bırakılan analar, babalar, ocaklar…
Geçimsizlikler ve dolu, dolu olan huzur evleri… Evlat şefkatinden uzak, devletin şefkatinde olan onlarca çoluk, çocuk, yaşlı bakıma muhtaç insanlar… Allah devletime zeval vermesin.
Geçmişte onlarca insanın yaşadığı evlerde şimdi tek başına yaşam mücadelesi veren yaşlılar. Keşke dünyada güzellikler artarak devam etse, gam, keder, yokluk her kesimden uzak olsa.
Bizler ne kadar duygusuzlaşsak ta kalbimizin ucundan bir kıvılcım vardır. Ne zaman duygusallık yaşasak o kıvılcım canımızı acıtır, yüreğimiz sızlatır.
Bizler Anadolu insanları olarak duyarsız olmamız mümkün değil. Etrafımızda karşılaştığımız her olumlu, olumsuz olaylara bir tepkimiz olmakta, fakat menfaatine helal gelecek korkusundan dünya malına tamahkarlık yapıp üç maymunu oynayan insanımızda son dönemde azımsanmayacak kadar çoğalarak insanlığın yüz karası olma yolunda çaba sarf etmektedirler. Allah’ım bizleri bu anlayışta olmaktan korusun.
Kırşehir’de yaşıyoruz, havasını kokluyor, suyunu içip dostlarla sohbet edip sorunlarımızla hemhal olup, bazı zaman cumhurbaşkanı, bakan, vali, belediye başkanı olup yorumlar yapıp, gördüğümüz olumsuzluklara kendimize göre çareler bulup, kanunlar bile yapıyoruz.
Eli boş olmak gerçekten böyle bir şey olmalı ki Cacabey Meydanında oturan ihtiyarlarımız, Kırşehir’in seçim nabzını tuttuklarına bir çok dostlarımız şahit olmuşlardır.
Kırşehir’de öyle ya da böyle seçimin galibi Selahattin Ekicioğlu ve ekibi kazandı. Seçimin galibini de, mağlubunu da kutlarım. Önemli olan seçim vaatlerinin yerine gelmesi ve mevcut yapılan hizmetlerin korunması.
Belediyede çalışan personel içinde Selahattin Ekicioğlu’nun söylediği gibi “benden hızlı koşacaksınız, arkada kalırsanız yollarımız ayrılır” sözü mükemmel bir söz. İnşallah yerde kalmaz.
Sayın Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’na seslenmek istiyorum. Sayın Başkan talip olduğunuz makama Allah’ın izni, Kırşehirlilerin teveccühü ile seçildiniz. Dürüstlük konusundaki hassasiyetinizi bilmeyen yok. Seçim dönemi Kırşehir’i cadde, cadde, sokak sokak dolaştınız, eksikleri vatandaşın ağzından bire bir dinlediniz. Şimdi kurduğunuz ekibinizle beraber, kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakıp KIRŞEHİR için bir olma vaktidir deyip, sözü dinlenir yaş itibarı ile il adına onlarca tecrübesi olan insanlarla bir araya gelip, sivil toplum kuruluşları dahil il adına koordinasyon sağlanıp, yapılacak işlerin aciliyetine göre sıralanıp koşma vaktidir.
Bu ilin geçmişte parlamentoya gönderdiği ve yahut yerelde seçip memlekette kalan herkesle diyalog kurmanızı isterim. Bu memleketin atanmışlarına hizmet için geldiklerini gösterelim, onların egosunu tatmin edilecek yer olmadığını seçilmişlerimiz ve vatandaşlarımızla isteyelim.
Bizler ve Kırşehirimiz siyasetten çok değerini kayıp ettiğini, herkes çok iyi biliyor. Bizler geçmişimizden ders alarak koşmalıyız. Sözünüz olan İnovasyon Merkezi’nin kurulumunu da bir an önce gerçekleşmesini, Üniversitemizin bu icraatta olması adına sizlere başarılar diler, Kırşehirime güzel hizmetler yapmanız için sağlıklar diliyorum.