Şerefli kelimesinin anlamı üzerinde bütün insanlık değerlerini taşıyan kişi olduğunu çok iyi biliyorum. Duyarlı ise her türlü etkinliklere karşı hassasiyet gösterebilme yeteneğidir.

Şerefli kelimesinin anlamı üzerinde bütün insanlık değerlerini taşıyan kişi olduğunu çok iyi biliyorum. Duyarlı ise her türlü etkinliklere karşı hassasiyet gösterebilme yeteneğidir.
İnsan ise eşrefi mahlukat, yani yaratılmışların en üstünü…
“Bunları neden yazıyorsun?” diyenler olabilir.
İte saydığım yetenekleri üzerinde taşıyorsan bir şeyler yapman gerektiğini düşünüyorsundur mutlaka. Çünkü insansın gördüklerini, yaşadıklarını yazman, anlatman gerekiyor.
Bazen kendi kendime soruyorum “Otur oturduğun yerde! Sana mı düştü ülkenin, memleketin sorununu anlatmak” diyorum.
İşte benimkisi o hesap!
Defalarca çeşitli konuların, olumsuzlukların, yerelde, görsel yazılı basında dile getirildiğini çok iyi bilen biri olarak acaba sesimizi duyan olur mu diye bir kez daha dile getirmek istedim.
İlimizin trafik sorunu giderek büyüyor, içinden çıkılmaz hale geliyor. Allah aşkına bu sorunu kim, kimler, hangi kurum ya da kuruluşlar çözecek. Yetkili etkili yetenekli insanlar çözecekse lütfen bu sorunu artık çözün.
İnsanların bir kısmı rahat edecek diye onlarca insanı mağdur edemezsiniz tabi. Sizler, bizler gibi şehir içerisinde bir yerden bir yere giderken nasıl ulaşım sağlıyorsunuz ben yazmayayım.
Kardeşim şehrimizde ana arterler başta olmak üzere her sokakta, her caddede trafik sorunu. Var bunu göremiyorsanız lütfen bakmak için bakınız. Belki o zaman görürsünüz. Görünüz ki şehrimizin kangren olmuş bu sorununa bir çare bulun.
Her sokakta araç parkından dolayı yürüyemeyen yayalar, sakatlar, hastalar…
Kırşehir’de maalesef araçlar yollarımız gibi kaldırımları da işgal etmiş durumda. Kaldırımlarda yürümek için cambaz olmak gerekiyor!
Yollarçift park yapan araçlar tek şeritli yollarda bile gidiş-geliş yönüne park yapılan araçlarla dolu. Hele ana arterlerdeki yollar araçların yan yana çapraz yaptıkları parklardan dolayı geçilemez durumda. Aracınızla bir yerden bir yere gidemiyorsunuz.
Belediye Meydanı’ndaki ışıkları geçmek belirli saatlerde çok zor. Büyük şehirlerin bir ilçe nüfusuna sahip olmayan Kırşehir’imiz de trafik tamamen karmaşaya dönmüş durumda.
Neden sayın il yöneticilerimiz, bu olumsuzlukları görmezler? Benim gördüğümü, yaşadığımı herkes yaşıyor da onlar yaşamıyorlar mı? Yaşıyorlarsa neden gereğini yapmazlar? İşte benim buna da aklım ermez.
İsterim ki Kırşehir İl Trafik Komisyonu ilimizin bütün kavşaklarını, buna bağlı yolları, il merkezinde bulunan caddeleri, sokakları, ana arter bağlantı yollarını bir dolaşsınlar. Çözmek için görsünler ilimizdeki araç trafiğinin halini!
Ne diyelim birileri birilerine hoş görünmek adına “görmedim, bilmiyorum, duymadım” geleneğini sürdürdükçe halimiz, durumumuz Allaha emanet.
Görevli insanlar görev yaparken herkese aynı mesafede olmalılar. Bir gün onlar da bulundukları makamı, mevkii bırakacaklar ve yahut başka görevlere geçmek durumunda kalacaklar.
Yazımın en başında da söylediğimiz gibi, şerefli, duyarlı bir insan olarak anılmak herkesimden insanın beklentisi değil midir?
Bu beklentide isek lütfen kırmadan, dökmeden yapılması gereken görevlerimizi, yetkilerimizi yerine getirerek toplum içerisinde iyi kelimelerle anılmak.
Görevlerimizi hayatımızı tamamlamak üzere çalışmalar yapmak nasip olsun. Gurbetçi mevsimi başlamak üzere. Onlar gelince rahatlık, huzur ister.
Neden? Aylarca uzak kaldıkları vatanlarına geldiklerinde kalacakları üç beş günü huzurlu, mutlu tamamlayarak gurbet ellerine dönmek isterlerde ondan.
Bizler gibi onların da beklentisi rahat içerisinde uyulması gereken kurallara uyarak şehir hayatını yaşamak.
Bugün bizim çektiğimiz sıkıntılar onlara da çektirir isek, burada kalmadan sahil bölgelerine giderler. Oralarda izin sürelerini bitirerek, çalıştıkları ülkelere dönerler. Bu durumdan kimler etkilenir hepimizin malûmudur
Duyulmak ve görülmek dileklerimle…