Kırşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi kursiyerlerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu’nun Neşet Ertaş’ın türkülerini seslendirdiği konseri beğeni topladı.
Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen ve Aile Yaşam Merkezi kursiyerleri ile müzik hocalarının yanı sıra TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı saz sanatçılarının yer aldığı Türk Halk Müziği konserine, Kırşehirliler yoğun ilgi gösterdi.
20 parçanın seslendirildiği konserde, solist ve koristlerden oluşan 50 kişi sahne aldı.
Koronun türkü ziyafetinin ardından bir konuşma yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Bu güzel müzik ziyafeti için tüm koroya teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir atmosferde Neşet Ertaş’ın ismini taşıyan bu güzel kültür merkezinde, Neşet Ertaş’ın parçalarından oluşan müzik ziyafeti gerçekten hepimizin kulaklarının pasını aldı. Korodaki herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu konser yeterli değil. Bu senenin sonuna doğru ikinci dönemde de bir konser daha bekliyoruz. Koromuz 2011 yılında kuruldu ve 15’inci konser oldu. İnşallah daha nice konserler vermeyi Allah nasip etsin. Kültür Sanat Merkezinde etkinliklerimiz artarak devam ediyor. Kültür Merkezini yapmakta ki amacımız da bu zaten. İnsanlar şehirleri imar ederler, sonra şehirler de insanları imar ve inşa eder. Kültür Merkezini inşa ettik, şimdi inşallah bu kültür sanat merkezinde yıllarca Kırşehirlilerin kültüre ve sanat hayatını imar ve inşa edecek. Türk Halk ve sanat müziği korolarımız olacak, hanımlar korosu olacak. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile konuşuyoruz. Güzel etkinlikler getireceğiz. TRT Akşamsefası programının canlı yayınını burada yapacak. Limak senfoni orkestrası da bir konserini burada verecek. Kırşehir’in müzik kültürü yüksektir. Kırşehir insanı kültür ve sanata gerçekten önem verir. Böyle de bir birikimi ve tarihi geçmişi var. Umarım Kırşehirliler filarmoni orkestrasını sevecek. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.
Program sonunda eşi Zerrin Bahçeci ile koroya eşlik eden Başkan Bahçeci, koro şefi Levent Derinyol’a plaket ve çiçek takdim etti.
HABER MERKEZİ