Kırşehir DSYB’de üreticiler bir araya geldi. Kırşehir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nde (DSYB) düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen IPARD III Programı kapsamındaki yeni başvuru çağrısı üreticilere tanıtıldı.

Toplantıya DSYB üyeleri ve Kırşehir’deki hayvancılık ve tarım sektöründe faaliyet gösteren üreticiler yoğun ilgi gösterdi.

Kırşehir’de Üreticilere Yatırım Destekleri Ve Hibe Fırsatları Anlatıldı2

TKDK Temsilcileri Destekleri Anlattı

Toplantıda TKDK uzmanları tarafından IPARD III Programı’nın başvuru süreci, destek kalemleri ve yatırım alanları hakkında detaylı sunumlar yapıldı. Katılımcılara, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin başvuru yapabileceği, tüzel ve gerçek kişilerin hibe desteklerinden yararlanabileceği bilgisi verildi. Program kapsamında hayvancılık, tarımsal üretim, işleme ve pazarlama gibi birçok alanda yatırım destekleri sağlanacak.

Kırşehir DSYB’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı, kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve yerel üretimin artırılması hedefiyle organize edildi. Birlik yetkilileri, IPARD III Programı’nın Kırşehir’deki üreticiler için önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceğini ifade etti.

Kırşehir’de Üreticilere Yatırım Destekleri Ve Hibe Fırsatları Anlatıldı3

Üreticiler Geleceğe Yönelik Projelerini Planladı

Toplantıya katılan üreticiler, destek programları hakkında bilgi edinmenin yanı sıra, gelecekte hayata geçirmeyi planladıkları projeler için fikir alışverişinde bulundu.

Kırşehir DSYB tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Kırşehir DSYB’mizde üreticilerimizi IPARD III Programı hakkında bilgilendirdik.

İlgili kurum temsilcilerimizin katılımıyla IPARD III Programı'nın başvuru çağrı ilanı ve bu kapsamda verilecek destekler, birliğimiz üyeleri ve şehrimizdeki üreticilerimize anlatıldı.

Çağrı kapsamında üretim alanındaki bir çok yatırıma destek verilecek. Mikro, küçük veya orta ölçekli işletmeler olarak tanımlanan tüzel ve gerçek kişiler başvuru yapabilirken, hibe desteği de bulunuyor.

Yılmaz Ailesinin sevilen ferdi Yeşilyurt Köyü'nde defnedilecek
Yılmaz Ailesinin sevilen ferdi Yeşilyurt Köyü'nde defnedilecek
İçeriği Görüntüle

TKDK tarafından uygulanan program ile birliğimizin de katkılarıyla, şehrimizde kırsal kalkınmayı ve üretimin arttırılması hedefleniyor.

Kırşehir DSYB’mizde, gerçekleştirdiğimiz toplantıda üreticilerimiz destekler ve çağrı programları hakkında bilgi edinirken, aynı zamanda gelecekte yapacakları projelerinde planlamasını yaptılar.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

Muhabir: Gurbet Erul