Kırşehir Valiliği ve Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Ramazan iftarları, Gala Palas Düğün Salonu’nda her gün yüzlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturuyor. Toplumsal dayanışmayı artırmayı hedefleyen programda yaklaşık 700 kişi, iftar yemeğiyle ağırlanıyor. Yemekler, Kırşehir/Merkez-Toki Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Esa Şahin ve öğrencileri tarafından hazırlanıyor. Programa Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı düzenli olarak katılım sağlarken; Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Gül Aşık, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir ve Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hayır Hizmetleri Şube Müdürü Süreyya Topçu da iftar sofralarında vatandaşlarla bir araya geldi.
Kırşehir’de gerçekleştirilen iftar programına davetli isimlerden biri olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Gül Aşık ile Çiğdem Gazetesi olarak bir röportaj gerçekleştirdik. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Gül Aşık, gerçekleştirilen iftar programı için Kırşehir’de olduğunu, kurulan bu sofraların asırları aştığını belirterek, “Sofralarımız, 81 ildeki 151 noktada açık. Biz kurum yöneticileri olarak tüm bölgelerde görevliyiz. Benim görev bölgem Kayseri. Dolayısıyla Kayseri, Kırşehir, Niğde ve Nevşehir iftarlarına katılacağız. Orada bizden hizmet alan vatandaşlarımızın memnuniyetini ölçebileceğiz ve onlarla aynı sofrada buluşacağız.” dedi.
81 ilde olduğu gibi Balkan coğrafyasında da sofralar kuruluyor!
Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Gül Aşık, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün geleneksel iftarlarının 3.yılında olunduğunu ve her sene Ramazan ayında 81 ilde hizmet edildiğini söyledi. Bu sene Balkan coğrafyasında da var olduklarının altını çizen Aşık, “Bu sene ilk kez Gazze'de ve Kıbrıs'ta sofralarımızı kuruyoruz. Vakıf hayır şartları gereği bunu yapıyoruz. Bu sebeple mottomuz, “Asırları aşan hayır bu sofrada.” Osmanlı'dan ve Selçuklu’dan gelen geleneği yaşatıyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü, ecdadımızın bize bıraktığı mirası; yine onların vakfiyelerinde belirlediği hayır şartları ve bıraktıkları kaynaklar doğrultusunda yöneten kurumdur. Dolayısıyla Selçuklu ve Osmanlı döneminde ecdadımız, gelir seviyesine bakmaksızın sahip oldukları malların bir kısmını vakfederek şu niyeti ortaya koymuştur: Ramazan ayında insanlar bir araya gelsin, birlik ve beraberlik içinde iftar sofralarında buluşsun. “Bu ilçede, bu köyde, bu yörede yaşayan herkes, benim vakfettiğim gelirle ve koyduğum hayır şartı gereği Ramazan ayında aynı sofrada iftar etsin.” diyerek bu geleneğin temelini atmıştır. Bugün de Genel Müdürümüz Sayın Sinan Aksu’nun yönetiminde, 25 bölgemizde bu iftar sofralarını kuruyoruz. Kırşehir’de önceki yıllarda iftar programları daha çok çadırda gerçekleştiriliyordu. Ancak bu yıl hava şartlarının uygun olmaması sebebiyle program salon ortamında düzenlendi. Bu akşam burada yaklaşık 650 kişi bir araya geldi; üniversite öğrencileri, mahalle sakinleri, yoldan geçenler, işinden evine yetişemeyen vatandaşlarımız aynı sofrayı paylaştı. Bu yönüyle iftar sofralarımız yalnızca yemek verilen bir organizasyon değil; bir kültürü de yaşatan bir hizmet. Bizler bu buluşmadan büyük memnuniyet duyduk. Umarım sizler ve Kırşehir halkı da memnun kalacaktır. Ramazan ayının ilk gününden itibaren kurulan bu soframız, Arife gününe kadar burada kurulu olacak.” ifadelerini kullandı.
“Kırşehir’de bu organizasyonu görmek güzel…”
Kırşehir’de düzenlenen iftar programına ilk kez katılan Aşık, programa gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek vatandaşların mutluluğunun kendilerini de sevindirdiğini ifade etti. Aşık, “Yemeklerimiz sıcak ve özenle hazırlanmış. Salatasından tatlısına, sıcak çorbasına kadar herkesin evinde yiyebileceği şekilde düşünülmüş bir hizmet sunuluyor. Tüm bölgelerimizde aynı hassasiyetle yürütülen bu çalışmayı Kırşehir’de de görmek kurumumuz adına memnuniyet verici.” dedi.
Çocuklar ve yaşlılar mutlu
Vali Yardımcısı Alper Balcı ile birlikte çocuklara oyuncak dağıtan Aşık, herkesin mutlu olmasının kendileri için büyük bir memnuniyet olduğunu belirterek iyiliği yaymanın güzel, çocukları ve yaşlıları sevindirmenin ise çok daha anlamlı olduğunu ifade etti. Aşık, onların mutluluğunun kurum adına kendilerini de mutlu ettiğini dile getirerek sözlerini tamamladı.




