Bu ilde yaşamanın bir bedeli olmalı. Olmalı ki şehrim sevilsin, kıymet bilmeyen bu şehrin kıymetini bilsin, onun tarih ve kültür şehri olduğu unutmasın.
Makam sahipleri hizmet, siyasiler Kırşehir’in geleceği için çalışmalar yapmak görevleri olduğunu bilerek yarış sergilesin. Kimse bu şehri asla kendi çıkarlarını üzerinde görmesin. Şayet böyle düşünceler içinde olan, olacak olan olursa, şehrimizin sahipleri olan dua büyüklerinin bedduasına uğrasın.
Hayat bir varmış bir yokmuş gibi düşünür isek, kimse bu dünyada kalıcı olmadığına göre. Makamlarda da kimse kalmayacak. Bunu çok iyi bilenlerden birisi de benim. Geriye dönüp baktığımda, kimseye eyvallahım olmadığını, beni tanıyan, bilenler bilir.
Eğer ben birilerinin kuklası, öğretme akıllısı olacak olsaydım, birilerine rant sağlayıcı olmuş olsaydım, o makamlardan asla beni ve arkadaşlarımı kimse kaldıramazdı. Ben ve arkadaşlarım şu an bile gocunmadan kibirlenmeden işlerimizin başında nafakamızın peşindeyiz.
Dostlar bizim düşüncemiz bu şehrin güzelliklerle bezenmesi, işsizliğin olmaması, bu şehrin yaşayanı geçimi için başka illere göçmesin, esnafı, sanayicisi, ticaret erbabı kazancı ile huzurlu olsun kimsenin dedikodusunu yapmasın, kimseye buuz etmesin, kazançları ile ilimizin her alanda gelişmesinin sağlanması adına yatırımlar yapılsın.
Tarihte gülü ve tabaklanan deri sanayisi ile güzellikler yaşayan bu şehir, bugünde çağın getirdiği yeniliklerle, yatırımlar üretimler şehri olsun, bunun için siyasisi atanmışı ayağa kalksın yapılması gereken alt yapılar yapılsın.
Bankalarda milyar dolar yatmasın, yatırım olsun, ekonomi olsun. Tarihin Gülşehri bu günün ticaret şehri olsun. Nasıl ki bir döneme damgasını vuran ve bu şehre Ticaret Borsasını kuran şehrin güzide insanları Kırşehirimize yapmış oldukları bu hizmetle benim için unutulmazlar arasındalarsa ve yaptıkları bu hizmetle bu şehir ve insanına kazanç kapısı olmuşlarsa, bu örnek gibi yapılması gereken her hizmete bu şehrin makam sahipleri koşmalıdırlar.
Miskinlik kin tutmak bu şehire artık hizmet bitmiştir anlayışı, asla bize ve insanımıza yakışmaz. Koşmak lazım sivil toplum kuruluşları bunun için var iseler, yapılması planlanan yapılması için başlanan her projeye ve yapılacaklar için yoruldum demeden, usanmadan şehrimizin hizmete ve yatırımlara doyması adına nefes, nefese kalıncaya kadar ne olur emek verelim.
Şehir bizim, biz burada kalıcı isek cenazemiz bu topraklarda yatacaksa ve elimizde imkan varsa, bunu en güzel değerlendirmek lazım. Şehrim adına bir şeyler yazdım. Kırmak için değil şehrim ve insanım adına yazdığımı bilmenizi ister sağlıklı günler dilerim.