Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun talimatıyla belediye binası önüne yerleştirilen tabela dikkat çekti. Vatandaşlar tabelayı inceliyor ancak ne anlatılmak istendiğini merak ediyor.

Kırşehir’de son günlerde belediye binası önüne yerleştirilen bir tabela vatandaşların dikkatini çekti. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun talimatıyla hazırlanan ve belediye binasının önüne konulan tabela, yoldan geçen birçok kişinin durup incelemesine neden oldu. Ancak tabelayı inceleyen bazı vatandaşlar, anlatılmak istenen konuyu tam olarak anlayamadıklarını ifade etti. Sosyal medyada da gündem olan tabela, özellikle içeriğinde yer alan tarihsel anlatım nedeniyle merak konusu oldu.

Belediye Önündeki Tabela Vatandaşların Dikkatini Çekti

Kırşehir Belediyesi binasının önüne yerleştirilen tabela kısa sürede şehirde konuşulan konular arasında yer aldı. Belediye binasının önünden geçen birçok vatandaş, tabelanın önünde durarak yazılanları incelemeye başladı.

Ancak bazı vatandaşlar tabelada yer alan uzun metnin neyi anlatmak istediğini anlamakta zorlandıklarını dile getirdi. Tabela, sosyal medyada da paylaşılarak şehirde tartışma konusu haline geldi.

AK Parti’den Kırşehir Belediyesi’ne Sert Soru: “7 Yıldır Ne Yaptınız?”
AK Parti’den Kırşehir Belediyesi’ne Sert Soru: “7 Yıldır Ne Yaptınız?”
İçeriği Görüntüle

Tabelada Osmanlı’nın Kuruluşuna Dair Bir Tez Anlatılıyor

Paylaşılan bilgilere göre tabelada yer alan anlatım, Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna dair Kırşehir merkezli bir tarih tezine dayanıyor.

Tabelada yer alan açıklamalarda şu bilgiler dikkat çekiyor:

Tablonun orijinalinin İstanbul Harbiye Askeri Müzesi’nde bulunduğu belirtiliyor.

Eserin Rus ressam Aleksander Samsonov tarafından 2008 yılında yapıldığı ifade ediliyor.

Eser müze kayıtlarında genellikle “Osman Bey’in Beyliğinin İlanı” adıyla geçiyor.

Kırşehir ile Bağlantı: Hilla Gölü Toplantısı

Tabelada yer alan anlatıma göre Kırşehir ile Osmanlı’nın kuruluşu arasında yerel bir tarih tezi bulunuyor.

Bu tezde öne çıkan iddialar ise şöyle:

Hilla Gölü Toplantısı: 1250’li yıllarda Anadolu Selçuklu Devleti zayıfladığında Oğuz boylarının beyleri ve Ahiler Kırşehir’de Hilla Gölü çevresinde bir kurultay (toy) düzenledi.

Whatsapp Image 2026 03 07 At 14.36.42

Kılıç Kuşanma Töreni: Bu toplantıda Ertuğrul Gazi’ye beyliğin kılıcı kuşandırıldığı ve Osmanlı’nın manevi temellerinin burada atıldığı iddia ediliyor.

Tablonun Tasviri: Harbiye Askeri Müzesi’ndeki tabloda da bu kılıç kuşanma töreni ve beyliğin ilan edildiği anın tasvir edildiği belirtiliyor.

Vatandaşlar Tabelayı İnceliyor

Belediye binası önüne yerleştirilen tabela şehirde merak uyandırırken, vatandaşlar tabelayı inceleyerek içeriğini anlamaya çalışıyor. Bazı vatandaşlar tabelanın tarihsel bir anlatım sunduğunu ifade ederken, bazıları ise daha sade bir anlatımın tercih edilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Muhabir: Gurbet Erul-Özgür Karaçocuk