Melikgazi Caddesindeki Esnafla bir araya gelen Belediye Başkanı Ekicioğlu:

“VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Melikgazi Caddesinde altyapı çalışmalarını her gün yerinde incelerken, bölge esnafları ile kahvaltıda bir araya geldi.
Kırşehir Belediyesi tarafından yaz mevsiminin gelmesi birlikte yol iyileştirme çalışmaları kapsamında asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yol yapım çalışmalarını aralıksız süren Kırşehir Belediyesi Medrese Mahallesi, Melikgazi Caddesi Asfalt atımı için yol düzenleme çalışmalarına başladı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Belediyemizce başlattığımız yol yapım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüzce yürütülen Medrese Mahallesi, Melikgazi Caddesindeki çalışmalar kapsamında kazma, kumlama ve stabilize çalışmalarının ardından yollarda asfalt çalışmalarımızı gerçekleştiriceğiz. Standartlara uygun yapılan çalışmalarımız ile Melikgazi Caddemiz şehrimizin en işlek caddelerinden bir tanesi, daha modern bir hale kavuşacak” dedi.
Dışarıdan hizmet alımı yerine kendi personeli ile çalışmaları ve hizmetleri yapmaya çalıştıklarını ve buradan sağladıkları kaynakları yatırıma dönüştürdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Melikgazi Caddesi girişinde bulunan esnaflarla kahvaltıda buluştu ve burada başlattıkları altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi, onların görüş ve düşüncelerini dinledi.
Başkan Ekicioğlu Melikgazi Caddesinde yapılacak proje ile ilgili ve yol yapım çalışması hakkında esnafa bilgi verirken, yol yapım çalışması sırasında esnaflardan biraz sabırlı olmasını istedi.
Başkan Ekicioğlu, “Birçok alanda belediyemizce başlattığımız yol yapım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyoruz. Ekiplerimizce yürütülen çalışmalar kapsamında Medrese Mahallesi Melikgazi Caddesi şehrimizin en işlek ve yoğun olan bir bölgesi. Her şey sizlerin rahatlığı için. Melikgazi Caddesi vatandaşlarımız tarafından yoğun kullanılan önemli bir caddemiz. Bizler de arkadaşlarla birlikte caddenin alt yapısı, üst yapı çalışmaları ile ilgili bir proje hazırladık. Proje yapım çalışmamız hızla devam ediyor. Önce altyapı yapıyoruz. Ardından asfalt çalışmamızı tamamlayacağız ve son olarak ta kaldırım ve diğer peyzaj çalışmalarımızı tamamlayacağız. Tabi bu süreçte halkımızın ve esnaflarımızın da görüşleri bizim için önem arz etmektedir. İnşallah buradaki  çalışmalarımızı kısa sürede bitirerek şehrimizin en güzel ve modern caddelerinden biri haline getireceğiz” dedi.
Kırşehir’de her alanda tasarrufa gittiklerini, hem borç ödeyip, hem de yatırım ve hizmete yöneldiklerini ifade eden Başkan Ekicioğlu, “Malumunuz ülkemiz ve şehrimiz koronavirüs nedeniyle zor bir süreçten geçiyor. Bir virüs herkese olduğu gibi belediyemize de büyük darbe vurdu. Gelirimiz düştü. Buna rağmen tüm imkanlarımızı zorlayarak hemşehrilerimize verdiğimiz bütün vaadlerimizi ve sözlerimizi yerine getireceğiz. Bunun için hemşehrilerimizden sabır, anlayış ve destek bekliyorum” dedi.
Bu yaz dönemini çok iyi geçireceklerini ifade eden Başkan Ekicioğlu, “Biz borçlu bir Belediye devralmamıza rağmen yaptığımız tasarruflarla hemşehrilerimize verdiğimiz bütün vaadlerimizi gerçekleştirmekte kararlıyız. Malum karonavirüs nedeniyle Belediyemizin gelirleri azaldı. Buna rağmen yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu yıl asfaltlamayı kararlaştırdığımız caddelerimizde yağmur suyu, kanalizasyon, elektrik gibi gerekli altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız tamamlanınca en kısa sürede yollarımızı asfaltlayacağız. Kırşehirimizin asfaltı olmayan hiçbir mahallesi kalmayacağını ifade etmiştik. Günü birlik asfalt atmayacağız. Bütün yollarımızı sağlıklı bir şekilde yapacağız. Ayrıca bu sene çok sert bir kış geçti ve bazı yollarda yer yer bozulmalar oldu. Tabi bu yollarda yama çalışmalarımız devam ediyor. Havaların ısınmasını bekliyoruz. Halkımıza layık olmak onların yaşamlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemşerilerimiz için birçok alanda hizmet ürettik ve üretmeye de devam ediyoruz” dedi.
Kırşehir Belediyesi olarak aralıksız devam eden asfalt çalışmalarının yanı sıra mahallelerin de genelinde kilitli parke taş döşeme çalışmaları da devam ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Kırşehir Belediyesi olarak Mahallelerde yapacağımız asfaltlama çalışmalarına ara sokakları da dahil ederek bozuk yol kalmamasına özen gösteriyoruz. Mahallelerimize de kilit parke taş döşeme çalışmalarımız var. Bütün mahalle yollarımızın kilit parke taş çalışmalarını tamamlayacağız. Bakım onarım ve yeni taş döşeme çalışmalarımızı yürütüyoruz. Halkımızla birlikte onlardan aldığımız güçle daha birçok başarılı çalışmaya imza atacağız. Daha modern ve kullanışlı yollar için çalışmalarını sürdüren Kırşehir Belediyesi tüm ekipleriyle çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bir yandan merkez mahalle yollarına asfalt serilirken bir yanda da mahallelerimize kilitli parke taş çalışmaları devam ediyor. Yapılan planlamalar doğrultusunda ulaşımı rahatlatmak ve güvenli hale getirmek için altyapı çalışmaları tamamlanan sokaklar kent kimliğine yakışır hale getiriliyor. Yollarımızın kalitesini artırmak ve standardını yükseltmek adına yoğun bir tempoyla çalışıyoruz” diye konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)