Vali İbrahim Akın, yarın idrak edeceğimiz Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Üç ayların fazilet bakımından en üstün gecelerinden biri olan Berat Kandili’ne tüm İslam âlemi olarak kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Vali Akın, mesajında şunları ifade etti:
“Yüce dinimizde kutsal geceler, günlük yaşamın stresinden bunalan ruhumuzu kötü düşüncelerden arındırdığımız, geçmiş hata ve günahlardan yüce rabbimizin sonsuz rahmetine ve mağfiretine sığındığımız, daha sağlıklı, huzurlu ve sıkıntısız bir hayat için rabbimize niyazda bulunduğumuz müstesna zamanlardır.
“İşte Yüce Rabbimizin tam bir ihlas ve teslimiyet içinde yapılan her duayı ve tövbeyi kabul ederek bizleri bağışladığı bu mübarek gecelerden birisi de Berat kandilidir.
“Müslümanlar olarak dünya ve ahirette mutlu olmanın, kurtuluşa ermenin ilk şartı kimlerden ve nelerden uzak duracağımızı bilmek, görevlerimizin ve sorumluluklarımızın farkında olmaktır. Ancak insan olmamızın tabiatı gereği hayat koşturmacası içerisinde bilerek veya bilmeyerek hatalar yapabiliyoruz. Böyle durumlarda geçmişimizin muhasebesini yapmak, hatalarımızdan ders çıkarmak, günahlarımızın yükünden kurtulmak ve kendimize daha doğru bir yol haritası çizmek için Berat Kandili rabbimizin bizlere sunduğu güzel bir vesiledir. Bu gecede yapacağımız her dua, bizleri rabbimize daha da yaklaştıracak, ruhumuza ağır gelen her türlü keder, sıkıntı, hata ve günahtan bizleri uzaklaştıracaktır.
“Bu duygularla, tüm Kırşehirli hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor, bu mübarek gecenin aramızdaki gönül bağlarını daha da güçlendirerek iyiliklerin ve güzelliklerin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.” (HABER MERKEZİ)