Vali Akın, gazetecilerin bayramını kutladı

Vali Akın: “Basın kuruluşlarımız daha yaşanabilir bir Kırşehir için bizlere her zaman fikirleri ile destek olmaktadır”

Vali İbrahim Akın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Her saatinde haber peşinde koşan ve görevini özveriyle yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayan Vali İbrahim Akın, yayınladığı mesajında şunları söyledi:
“Değerli basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını içtenlikle kutluyorum. Son yıllarda teknolojide yaşanan gelişmelere paralel olarak gazete, televizyon, radyo ve internet alanındaki etkinliğini giderek arttıran basın kuruluşlarımız, dünya ve ülke gündeminde yaşanan gelişmelerden bizleri anında haberdar etmektedir. Her ne kadar teknoloji gazetecilerimizin görevini bir nebze olsun hafifletse de mesleğin icrası her zaman meşakkatli olmaktadır.
“Kamuoyunun sesi konumunda bulunan basın kuruluşlarının halkımızın beklentilerine ve hassasiyetlerine dikkat ederek yayın yapması büyük önem taşımaktadır. Basın mensuplarının, meslek ilkeleri doğrultusunda, kişi hak ve özgürlüklerine zarar vermeden, doğru ve tarafsız bir şekilde yayın yapması, toplumun bilinçlenmesini ve demokratik değerlerin gelişmesini hızlandıracağı gibi gazetecilik mesleğinin saygınlığını daha da arttıracaktır.
“Nitekim, basının demokrasimizin yaşaması ve gelişmesi noktasındaki önemi yakın bir zamanda yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişiminde daha iyi görülmüştür. Basın mensuplarının meydanlarda yaşanan olayları anında kamuoyu ile paylaşması, tüm baskılara rağmen demokrasiden yana tavır koyması milletimizin uyanışında ve meydanlara inerek darbe girişiminin sonuçsuz kalmasında büyük etkisi olmuş, bu durum basının gücünü ve etkisini bir kez daha gözler önüne sermiştir.
“İlimizde faaliyet gösteren basın kuruluşlarımız da daha yaşanabilir bir Kırşehir için bizlere her zaman fikirleri ile destek olmaktadır. İlimizin tanıtılması, vatandaşlarımızın görüş ve taleplerinin idarecilere duyurulması, kamu kurumlarıyla ilgili bilgi ve haberlerin halkımıza iletilmesi, şehrimize ait sorunların dile getirilerek uygun bir zeminde tartışılması ve çözüme kavuşturulması noktasındaki çalışmaları bizler için çok kıymetlidir. Bu duygularla, görevini özveriyle yerine getiren tüm basın mensuplarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)