MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Kırşehir Başkanı Ömer Ali Öz, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Engelli vatandaşların toplumda yaşadıkları her türlü sıkıntının sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu belirten Başkan Ömer Ali Öz, mesajında şunları ifade etti:

“Hepimizin birer adayı olduğu engellilerimizin, günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukların farkında olabilmemiz ve yaşamlarını kolaylaştırıcı imkânları yeniden ele almak üzere düzenlenen Engelliler Haftası’nı hep birlikte kutluyoruz. Engelli vatandaşlarımızın toplumda yaşadıkları her türlü sıkıntı sadece

kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur.

“İnsanların engelli olmaları doğumla birlikte olabileceği gibi, sonradan yaşadıkları çeşitli olayların bir sonucu olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda, engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımını kolaylaştırıcı tedbirleri hep birlikte almalı ve bu bağlamda engellilere hizmet veren kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmeliyiz.

“Devlet olarak engelli. vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenlik sorunlarının çözümü ile her bakımdan gelişmeleri ve önlerindeki engelleri kaldırarak toplum içinde normal hayatlarını idame ettirmeye yönelik önemli yasal düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen onlar için var olan tüm engellerin kaldırılması için bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın ortak işbirliği ve desteğiyle, daha da güzel hizmetler sunulacağına inancım tamdır. 

“Engelli bireylerimizin toplumla bütünleşmesi ve gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmaları için onlara gerekli desteği ve olanakları tanımak hepimiz için öncelikli görevi olduğunu ifade ederek tüm insanlarımıza sağlık ve esenlik dolu engelsiz günler dilerim.” (HABER: NECLA BAĞCI)