Bir dönem 3 yıl görev yapıp bırakan Oğuz Altın’dan, sonra Sevilay Arslan da sözünde durdu ve 1 yıl sonra görevi devretti…

Kırşehirliler Vakfı’nın yeni Başkanı Tuncay Tekay oldu

 Ankara'da kurulu bulunan Kırşehirliler Vakfı’nda görev devir teslimi yapıldı. Şehrimize 5 yıldızlı Armas Oteli’ni kazandıran yatırımcılarından ve şirket ortaklarından işadamı hemşehrimiz Oğuz Altın’ın üç yıl görev yapıp bayrağı devrettikten sonra yönetime seçilen bu isimler de görevlerini birer yıl yaparak yeni başkana devrediyor.

Kırşehirliler Vakfı’nda seçimle iş başına geldikten sonra “Bu bir bayrak yarışı, makam ve koltuk yarışı değil. Ben bu görevde bir dönem çalışıp, vakıfımızı en iyi noktaya getirip, görevimi yeni isimlere devredeceğim” sözü veren işadamı hemşehrimiz Oğuz Altın, üç yıl kendine yakışır bir şekilde başkanlığı yapıp pek çok hizmeti gerçekleştirdi.

Oğuz Altın, her ay 40 civarında öğrenciye verilen burs sayısını 120’ye çıkarırken, Kırşehir’den Ankara’ya spor ve kültürel amaçlarla gelen ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin konaklama ve diğer masraflarını karşılamıştı.

Kırşehir’i tanıtıcı sosyal ve kültürel faaliyetleri destekleyerek Kırşehirliler Vakfı’nı çok iyi bir duruma getiren Oğuz Altın, görev süresi içerisinde diğer dernek ve hemşehri vakıflarına örnek olmuş bir şekilde Ankara’nın en elit, en lüks otellerinde her yıl büyük büyük bir kalabalık hemşehri grubunu iftar yemeklerinde bir araya getirmeyi de başarmıştı.

Oğuz Altın, Vakıfta görev yapanlarda ana düşüncenin bir bayrak teslimi olduğu, bir yarış olmadığını ortaya koydu ve bu görevin makam ve mevkii yeri olmadığını herkese gösterdi.

Hemşehrimiz Oğuz Altın, bütün ısrarlara rağmen “Bir dönem yapacağım” sözünü yerine getirerek kongrede aday olmadı ve 3 yıllık görevini başarıyla tamamladıktan sonra bu görevini 2021 yılında Av. Sevilay Arslan Dirliktutan'a teslim etmişti.

Başkan Sevilay Arslan Dirliktutan da sözünde durdu ve 1 yıl yaptığı başkanlık görevini Tuncay Tekay’a devretti.

Devir teslim töreninde konuşan Arslan, “Bugün itibarıyla baba yadigârı vakıfımızdan affımızın kabulü ile bayrağı Sayın Tuncay Tekay Başkana devrettim. Kendisine ve birlikte çok güzel başarılar paylaştığım Yönetim Kuruluma bir kez de buradan teşekkür ederek başarılar diliyorum.  Teveccühünüzle geldiğim Başkanlığım süresince çok güzel mutluluklar yaşamama vesile olan ve bugüne kadar vakıftan desteğini hiç esirgemeyen başta önceki başkanımız Oğuz-Derya-Oya Altın ve her anımda yanımda yer alan Aslan ve kıymetli eşleri Selma Salman çiftine ve yine bugün başta kurucu başkanımız Süleyman Altın olmak üzere yoğun bir şekilde gerek Vakıf gerekse meslek günümüz sebebiyle arayıp duygularını paylaşan ve beni de çok duygulandıran tüm üye ve baba dostlarıma bir kez daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah’a emanetsiniz" dedi.

Devir teslim töreninde konuşan eski Başkan Sevilay Arslan Dirliktutan ile yeni Başkan Tuncay Tekay, Kırşehirliler Vakfı’nda üç yıl süreyle görev yapan, Vakıfta birliğin, beraberliğin bütünleşmenin mimarı olan Oğuz Altın’a verdikleri hizmet ve katkılardan dolayı teşekkür ettiler. (HABER: BEYHAN BALLI)