kaman tübitak

Kaymakam Şen: “Bilim fuarı en çok teşvik edilmesi gereken bir çalışmadır”

Kaman İMKB Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Tübitak Bilim Fuarı” açıldı.

5-6 Mayıs tarihleri arası açık kalacak olan fuarda 95 öğrenci tarafından hazırlanan 46 bilimsel çalışma sergileniyor.

Kaman İMKB Anadolu Lisesi Spor salonunda hazırlanan Fuar açılışına: Kaymakam Hakan Şen, Garnizon Komutanı J. Üsteğmen Gürkan Gündüz, Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, Milli Eğitim Şube Müdürleri Savaş Kaya ve Ziya Buğday, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sendika Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Tübitak ve Milli Eğitim Bakanlığı 4006 Bilim fuarları kapsamında hazırlanan ve 5000 lira destekli açılan fuar ziyaretçiler tarafından ilgi ile gezildi.

Kaman Kaymakamı Hakan Şen yaptığı açıklamada, “bilim fuarı en çok teşvik edilmesi gereken bir çalışmadır. Fen ve Fizik gibi alanlarda batılı ülkeler çok gayret ederek çok yol aldılar. Artık günümüzde uzayın derinliklerinde keşifler yaparak, Nano teknoloji ile atomaltı parçalar dahi inceleniyor. Öğrencilerin bilimsel araştırmalarını teşvik etmek lazım. Bu noktada bu çalışmayı gerçekleştiren okul yönetimi ve öğretmenleri ile öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. . (Haber –Fotoğraf: Adem PİRİ)