Kurban Bayramı nedeniyle Vali İbrahim Akın ve il protokolü şehitliği ziyaret etti.
Arife günü nedeniyle Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’ne yapılan ziyarete Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, şehit ve gazi dernekleri başkanları, emniyet ve jandarma teşkilatı mensupları ile şehit aileleri katıldı.
Okunan Kuran-ı Kerim ve İl Müftüsü Mehmet Yaman’ın yaptığı duanın ardından, Vali İbrahim Akın, diğer protokol şehit kabirlerini ziyaret ederek kabirlere karanfil bıraktılar.
Şehitlik ziyareti sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, arife günü münasebetiyle milletçe şehitlerimize duyduğumuz minnet ve şükranlarımızı ifade etmek üzere şehitliği ziyaret ettiklerini söyledi.
Vatanımızın selameti için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin emaneti olan kıymetli ailelerini ve gazilerimizi yalnız bırakmayarak, her fırsatta yanlarında olduklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Yeni bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu huzur ortamını aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bu duygularla, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, bizlere emanet ettikleri ailelerine de sabır ve baş sağlığı diliyorum.” dedi.
Konuşmasının devamında, son zamanlarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Koronavirüs salgını ile mücadelede vatandaşlarımızdan bayram boyunca maske, mesafe ve temizlik konularına özen göstermelerini isteyen Vali İbrahim Akın, “Kurban Bayramında, çevre ve görüntü kirliliğine sebep olacak davranışlardan uzak durmalıyız. Koronavirüsle mücadele konusunda devletimizin aldığı konular doğrultusunda bizler de Valiliğimizce kararlar alıyoruz. Bu kararlardan en önemlileri maske, mesafe ve temizlik. Bilindiği gibi, ilimizde ana caddeler üzerinde maske kullanma zorunluluğu getirmiştik. Bu caddeler üzerinde denetimlerimize devam ediyoruz. Vatandaşlarımız, maske kullanımını hem toplum hem de kendi sağlığını korumaya yönelik bir tedbir olarak görmelidir. Rehavete asla kapılmadan, salgınla mücadele hassasiyetimizi en üst düzeyde tutmalıyız. Salgınla ilgili dikkat edilmesi gereken bir başka husus da düğünler. Düğünlerle ilgili birtakım kararlar almıştık ancak alınan tedbirlere uyulmadığına bazen şahit oluyoruz. Alınan tedbirlerde hedef vatandaşlarımızın sağlığını korumaktır. Bayramlaşmaları mesafeyi koruyarak yapmak zorundayız. İşte bu yüzden, bu bayramda yapacağımız ziyaretlerde alınan tedbirlere uyarsak önümüzdeki bayramlarda bunları yaşamayız. İlimizde gerek hastalığın yayılmasını önlemek gerekse vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayramını geçirmesini sağlamak amacıyla gerekli tüm önlemler alınmıştır. Vatandaşlarımızdan hem koronavirüs hem de trafik konusunda alınan tedbirlere hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Bu vesileyle, bütün Kırşehirlilerin ve milletimizin bayramını tebrik ediyorum.” dedi.
Şehitlik ziyareti, Vali Akın ve beraberindeki protokolün kabirleri ziyaret edip dua ederek kabirlere karanfil bırakması ve şehit yakınlarıyla sosyal mesafeyi koruyarak sohbet etmesiyle sona erdi. (HABER MERKEZİ)