İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, Hükümet Binası kararını değerlendirdi:

“HATALI BİR KARARDIR, YANLIŞTAN MUTLAKA DÖNÜLMELİDİR”

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen Valilik Binasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Başkan Göçen, Hükümet Binası olarak yapılan devasa binanın yurt yapılmak üzere Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) devredilmesinin son derece plansız ve hatalı bir karar olduğunu, yanlıştan dönmenin şart olduğunu söyledi. 
Hükümet Binası olarak yapımına başlanan ve KYK’ya devredilen inşaata Valilik Binası olarak devam edilmesini, ihtiyaç görülüyorsa daha önce yurt olarak kullanılan Terme Caddesi’ndeki şimdi bazı daire müdürlüklerinin olduğu binanın yapılışındaki gibi yurt olarak kullanılmasının uygun olacağına inandıklarını ifade eden Başkan Müfit Göçen, bu mümkün olmazsa Kırşehir Belediyesi’ne devredilerek Belediye Hizmet Binası olarak kullanılmasının daha sağlıklı ve doğru olacağına dikkat çekti.
Bu gelişmelerden atanmışların değil, seçilmişlerin sorumlu tutulacaklarını belirten Başkan Müfit Göçen konuyla silgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:
“Kırşehir’in ilk mebuslarından Müfit Hoca’nın oğlu İçişleri, Maliye ve Turizm Bakanlıkları görevinde bulunan Kırşehir Milletvekilimiz Sahir Kurutluoğlu tarafından 1960’lı yıllarında yaptırılan depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2015 yılında yıkılıp, 2017 yılında yenisinin yapılması için inşaatına başlanan Valilik Binası ilgililerce Kırşehir’in Valilik Binası ihtiyacının olmadığı gerekçesiyle Kredi Yurtlar Kurumu’na devredilmiştir. Bu son derece yanlış ve hatalı bir karardır.
“Valilik Binası’nın 6.5 dönümlük alana bütün kurumları içine alacak şekilde yapılması ve Ankara Caddesi’ndeki esnafa sağlayacağı katkılar düşünülerek STK’lar ve halk nezdinde çalışmalar sonunda iktidar partisine mensup milletvekilleri Salih Çetinkaya, Mikail Arslan, Abdullah Çalışkan, Muzaffer Aslan ve il yöneticileri ile zaman içerisinde paylaşılarak görüş birliğine varılmış ve neticede 2017 yılında temeli atılarak inşaatına başlanmıştır. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi İçişleri Bakanlığı söz konusu inşaata ödenek göndermemiş ve şehir merkezinde yıllarca atıl vaziyette bekleyen Valilik İnşaatı KYK’ya devredilmiştir. Bu plansız, kamuoyunu yanıltan ve keyfi bir çalışma olmuştur. Yapılması gereken gösterişli bina fotoğrafları yayınlamak değil, planlama yapılarak verilen sözün yerine gelmesidir. 
“Bu devir kararı son derece yanlış bir karar olup, Kırşehir’de yurt binasına ihtiyaç yoktur. O nedenle Valilik Binası olarak başlayan, KYK’ya devredilen inşaata Valilik Binası olarak devam edilmesini, ihtiyaç görülüyorsa daha önce yurt olarak kullanılan Terme Caddesi’ndeki şimdi daire müdürlüklerinin olduğu binanın yapılışındaki gibi yurt olarak kullanılmasının uygun olacağına inanıyoruz.
“Bu mümkün olmazsa Kırşehir Belediyesi’ne devredilerek Belediye Hizmet Binası’nın yapılmasının daha sağlıklı olacağı görüşünde olup, bu konuda Kırşehir Belediyesi’nin başlanan Ahi Külliyesi projesi nedeniyle yıkılacak olması nedeniyle buranın Belediye Binası olarak değerlendirmek için bakanlık nezdinde başlamış olduğu girişimleri destekliyoruz.
“Bir an önce bu hatadan vazgeçilmelidir. Şehrimize yapılacak her hangi kalıcı bir hizmet geleceği zaman sadece iktidar partisi yöneticilerinin ve vekillerin karar vermesi, ‘Biz yaptık oldu!’ demeleri asıl olan bu millete karşı saygısızlık ve önemsememektir. Özellikle yapılması düşünülen hükümet binasının fotoğrafları hizmet getiriyoruz nidalarıyla bilbordlarda ve seçim afişlerinde yer vererek, övgüleri kabul ederek, ‘Bakanımıza arz ettik olumlu karşıladı’ denilerek ve yakın zamanda başlanacağını dile getirip, “Memleketimize hayırlı olsun. Durmak yok, yola devam’ diye beyanatlar verenler niye başlandığını, niye durduğunu, niye KYK ya devredildiğini bu halka açıklamak zorundadır.
“Halkımız yaşanmakta olan koronavirüs, ekonomik sıkıntılar, eğitimdeki sorunlar ve geçim sıkıntısından dolayı zaten çok gergindir. Bu şartlarda bu keyfi, savurganca, gerekçesi açıklanamayan davranışlar kabul edilemez. Hükümet Konağı hakkında gerek geçmiş dönemlerde görev yapan, gerekse mevcut iktidar partisi yetkilileri açıklama yapmak zorundadırlar. Daha önce Çevre Yolunu kimin neden durdurduğu konusunda ve Şeker Fabrikası satışı ile ilgili ağızlarını açmayanlar bunda da susmamalı, halka açıklama yapmalılar. Bunu iktidar partisi AKP teşkilatından ve Milletvekili Mustafa Kendirli’den bekliyoruz. Bu gelişmeler için hiçbir şekilde atanmışlar sorumlu tutulamaz, seçilmişler sorumludur. 
“Bizim derdimiz eleştirmek değil, yanlış yapılmasına engel, hizmet edilmesine yardımcı olmaktır. Bu tip faaliyetlerde geniş bir mutabakat sağlanmalıdır. Hiç kimse kendini bu milletin sahibi zannetmemeli, aksine ortak akılla bu şehre hizmet edilmeli.” (HABER: BEYHAN BALLI)