Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı münasebetiyle Gaziantep’ten yola çıkarılan toprak ve Türk bayrağı Vali İbrahim Akın’a teslim edildi.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen ‘Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Etkinlikleri’ kapsamında Gaziantep’ten yola çıkarılan ve 80 İle gönderilen toprak ve Türk Bayrağını taşıyan Öğretmen Servet Doğan ve öğrenci Dilan Sönmez’i makamında ağırlayan Vali İbrahim Akın, geçmişimize sahip çıkmak adına etkinliği anlamlı bulduğunu söyledi.
Kurtuluş mücadelesinde şehit düşen vatan evlatlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle andıklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi, Kurtuluş Savaşı'nda göstermiş olduğu kahramanlıklar sebebiyle Antep şehrimize 1921 yılında TBMM tarafından ‘Gazi’ unvanı verilmiştir. Şehrin Gazilik unvanıyla şereflendirilmesinin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Gaziantep’ten ilimize gönderilen kutsal bayrağımızı ve şehitlikten alınan toprağı onurla teslim aldık. Bu etkinliğin, milli ve manevi değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması yönünde çok anlamlı buluyorum. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha saygı ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)