Bu yıl 32.’si düzenlenen Ahilik Haftası Kutlamaları, Cumartesi günü TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un katılımıyla sona erdi.
Dünya sigortacılığına ve sendikacılığına temel teşkil eden, esnaf ve sanatkârların piri, büyük mutasavvıf, Türkmen lideri Ahi Evran’ın düşünce ve öğretilerini yaygınlaştırmak amacıyla 55 yıldır bayram, 32 yıldan bu yana da hafta niteliğinde düzenlenen Ahilik Haftası 16-21 Eylül tarihleri arasında Kırşehir’de kutlandı.
32. Ahilik Haftası Kutlamalarının son günü olan Cumartesi günkü etkinliklere TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Ticaret bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kırşehir milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz ile 81 ilden gelen esnaf ve sanatkarlar odaları birlik başkanları ile vatandaşlar katıldı.
Cacabey Meydanındaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kırşehir Belediyesi Mehtar Takımının gösterilerinin ardından konuşmalara geçildi.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Vali İbrahim Akın ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.
Konuşmaların ardından Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak tarafından TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a Şed kuşatılarak Ahilik kaftanı giydirildi.
Cacabey Meydanında düzenlenen 32. Ahilik Haftası Kutlamaları Yılın Çırağı, seçilen Konyalı Özgür Demirci, Yılın Kalfası seçilen Trabzon’dan, Yılın Ahisi seçilen Adıyaman’dan Şükrü Çalım’a ve Milli Eğitim Bakanlığı, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu’na Ahilik Hizmet Ödülünün Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından sahiplerine verilmesi sona erdi.
Törenin ardından, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Vali İbrahim Akın ve beraberindeki protokol vatandaşlarımıza aşure dağıttılar.(HABER: BEYHAN BALLI)