21.Dönem MHP Kırşehir Milletvekili olan ve İstanbul’da yaşayan sanayici, iş adamı hemşehrimiz Mustafa Haykır'ın kızı Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Merkez Bankası Üyeliğine seçildi.
Resmi Gazete’de dün yayımlanan kararnameyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Banka Meclisi’ne devlet üniversitesinden atanacak öğretim üyesinin her iki görevi birlikte sürdürebilmesine yasal zemin sağlandı. Bu düzenlemenin ardından, eski MHP Kırşehir Milletvekili Mustafa Haykır’ın kızı Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Banka Meclisi üyeliğine seçildi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü Teknoloji ve Sanayi İktisadi Ana Bilim Dalı’nda görevli olan Hobikoğlu hem Merkez Bankası’nda hem de üniversitedeki görevine devam edebilecek.
GÖREV SÜRESİ 30 NİSAN 2023'TE BİTECEK
TCMB Banka Meclisi üyeliklerine, görev süreleri dolacak Vehbi Çıtak ve Ömer Duman’ın yerine de seçim yapıldı. Oylama sonucunda Banka Meclisi üyeliklerine, Ömer Duman yeniden seçilirken, diğer üye ise Elif Haykır Hobikoğlu oldu. Hobikoğlu ve Duman, 30 Nisan 2023’e kadar görevlerini sürdürecek.
1977 yılında Ankara’da doğan Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladı. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Ensti̇tüsü İktisat Bölümü, İktisat Bilim Dalından Doktora derecesi aldı. 2014 yılında Makro İktisat Alanında Doçent unvanı aldı. Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine Profesör olarak çalışan Hobikoğlu, makro iktisat, para politikaları, davranışsal finans, büyüme ve kalkınma alanlarında çok sayıda kitap ve akademik çalışmaları bulunuyor. Evli ve üç çocuk annesi.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu’na başarılar dileriz. (HABER: SALİH GÜNER)