Kırşehir’de gece saatlerinde bir caminin abdesthane alanında çaldıkları 18 adet su musluğunu satmaya çalışan iki kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Aşıkpaşa mahallesinde Karlıoğlu camii’ne gelen yaşları küçük 2 hırsız gece saatlerinde tuvaletlerden ve abdesthaneden 18 adet muslukları söküp çaldı.
Caminin din görevlisi Ahmet Yılmaz, sabah 9.00 sularında hırsızlık olayını fark edince polise haber verdi. Din görevlisi Yılmaz, "Hırsızlık dün gece olmuş. Sabah saat 9.00’da abdesthaneyi kontrol ettiğimde muslukların yerinde olmadığını gördüm. Polis ekiplerini aradım. Onlar da camiye gelip caminin güvenlik kameraları kayıtlarını incelemek için aldılar. Ben de ifademi verdim. Camiden yapılacak bir şey değil bu. İnşallah yakalanırlar" dedi.
Camii cemaatinden Mahmut Altaş ise, “Allah hidayet versin. Onlar alışmış. Huylu huyundan vazgeçmez” diye konuştu.
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği camiinin güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Ekipler çalışmalarının ardından Karlıoğlu Camii’den çaldıkları 18 musluğu satmaya çalışan A.K. (16),M.O.(16) kıskıvrak yakaladı. İki hırsız Çocuk Şube’ye teslim edildi. (HABER: BEYHAN BALLI)