Milletvekili Mustafa Kendirli’den 9. Yıl Mesajı:

“Büyük Usta Neşet Ertaş 
tüm gönüllerde yıkılmaz 
köşkler inşa etmiştir”

AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli 25 Eylül 2021 tarihinde vefat eden büyük saz ve söz ustası Neşet Ertaş’ın aramızdan ayrılışının 9. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Yaşarken efsaneleşen usta Neşet Ertaş’ın mütevazi kişiliği ve hayatı, doğal tevazuuyla girdiği tüm gönüllerde yıkılmaz köşkler inşa ettiğini belirten Milletvekili Mustafa Kendirli mesajında şunları ifade etti:
“Gönül ustası, Bozkırın Tezenesi büyük halk ozanımız Neşet Ertaş’ı vefatının 9’uncu sene-i devriyesinde rahmet ve hasretle anıyorum. Aşkı, sevgiyi, gönüller inşa etmeyi, dostluğu, merhameti, doğruluğu ve tüm yaratılanlara karşı saygıyı bizlere öğütleyen, sözüyle sazıyla gönüllerimize bu güzel hasletleri işleyen Neşet Ertaş, bozkırın zor doğa ve yaşam şartlarında sazıyla, sözüyle insanımıza serinlik veren büyük ustasıydı. 
“Neşet Ertaş, içinden çıktığı kültürü her zaman baş tacı etmiş, Anadolu halk ozanlığı ve Abdal geleneğinin genç nesillere aktarılmasında büyük emek sarf ederek, sadece Türkiye’de değil, Balkanlarda, Avrupa’da da sanatıyla, kişiliğiyle saygın bir yer edinmiştir. 
“Köroğlu, Karacaoğlan, Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel, Muharrem Ertaş’ın unutulmaz sözleriyle yaşatılan geleneğin son dönem temsilcilerinden olan Aşık Mahsuni Şerif ve Neşet Ertaş da bıraktıkları sayısız eserle Türk kültüründe unutulmazlar ve yeri doldurulamazlar arasına katılmıştır. Adeta yaşarken efsaneleşen usta Neşet Ertaş, mütevazi kişiliği ve hayatı, doğal tevazuuyla girdiği tüm gönüllerde yıkılmaz köşkler inşa etmiştir. 
“Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez” diyen Neşet Ertaş, yalnız gönül erlerinin gördüğü bu yolla hepimizin kalbine girmiş, aşkı, sevgiyi, gurbeti, sılayı, ana ve babaya hürmeti ince ince işlemiştir. 
“Usta Neşet Ertaş’ın ‘aşkınan çalışan yorulmaz’ sözlerini kendimize düstur edinerek, Büyük Usta Neşet Ertaş’ın geleneğini, sazını, sözünü unutturmamak için var gücümüzle çalışıyor, çabalıyoruz.  Kırşehir’imizin ve bozkır kültürünün tanıtılmasında da büyük bir emeği bulunan Neşet Ertaş ustamızı her zaman rahmetle, hayırla ve büyük bir saygıyla yâd edeceğiz.” (HABER: NECLA BAĞCI)