İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen:

“Bizler Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususunda kararlıyız”

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklarımıza emanet eden Ulu Önder Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı’nı onlara armağan ettiğini belirten Başkan Müfit Göçen, millî bayramların birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiği, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günler olduğuna dikkat çekti.

İyi Partililer olarak, Atatürk’ü ve emanet ettiği büyük eserleri sonsuza kadar yaşatma hususunda kararlı olduklarını belirten Başkan Müfit Göçen, mesajında şunları ifade etti:

“23 Nisan 1920, emperyalizm karşısında varlığını koruma çabası içindeki Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklarımıza emanet eden Atatürk, onlara bu bayramı armağan etmiştir. Millî bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi, muasır medeniyetlerin üzerine nasıl çıkaracağımızı düşünmeliyiz. Bu kutlu günde bizlere düşen görev; hem atamızın emanetlerinin yılmaz bekçileri olduğumuzu göstermek, hem de bugün özgürce yaşamamızı sağlayanların aziz hatıralarını en güzel biçimde yâd etmek olmalıdır. Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkma, birlik, beraberlik ve bütünlüğümüze sahip olma mecburiyetinde olduğumuz apaçıktır. Bu tür bayramları da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız. Çünkü devletimize, cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar dün, bugün olduğu gibi, yarın da devam edecektir. Gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olması için onlara gerçekleri anlatmalı, yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz. 23 Nisan’da hepimizin öncelikli görevi de bu olmalıdır.

“Bizler İyi Partililer olarak, Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususunda kararlıyız. Çocuklarımıza ve gençlerimize kendilerine emanet edilen değerleri anlatmanın, bunun önemini ve gerekliğini nedenleriyle kavratmanın gayreti içerisindeyiz. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki sorumluluklarını yerine getirebilsinler.

Bu vesileyle bizlere bu özgür vatanı ve cumhuriyeti bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, vatanın bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizin, onun çağdaş uygarlık ülküsünü paylaşarak emek harcayan tüm insanlarımıza minnet ve şükranlarımızı sunarız. Ruhları şad, makamları cennet olsun. Ne mutlu Türküm diyene!” (HABER: NECLA BAĞCI)