Kırşehir’de 2,5 yıldır Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten, çalışmalarıyla takdir toplayan ve geçtiğimiz günlerde Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına Başsavcısı Hasan Bilgin gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i ziyaret ederek veda etti.
Kırşehir’de 2013 yılına kadar Cumhuriyet Savcılığı görevinde bulunan ve 2013 yılı Yaz kararnamesiyle Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı’na, ardından da Muş Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilen Hasan Bilgin, 2015 yılı Şubat ayında Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmıştı. Yaklaşık 2,5 yıldır başarıyla görev yapan, Kırşehir halkının sevgi ve saygısını kazanan Hasan Bilgin, son Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun yaz kararnamesi ile birlikte terfi ederek Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atanmıştı.
Kırşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Güngör Bilgin’le evli olan ve üç çocuk babası Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin’i Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine atanması nedeniyle Kırşehir’de bir dizi veda ziyaretinde bulundu.
Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i ziyaret ederek, gazetemiz genel yayın koordinatörü Salih Güner ile Yazı İşleri Müdürü Beyhan Ballı ile bir süre sohbet eden Başsavcısı Hasan Bilgin, “Kırşehir’i çok sevdim. Bu güzel ilde Cumhuriyet Savcısı ve Başsavcısı olarak 6 yıla yakın bir süre görev yaptım. Güzel dostluklar, arkadaşlıklar gördüm. Kırşehir’i ve Kırşehirlileri asla unutmayacağım. Görev sürem içinde gazetemiz ‘Kırşehir Çiğdem’den de çalışmalarımıza destek gördük. Kırşehir’in sorunlarını sürekli gündeme getiren, tarafsız ve objektif yayınlarıyla il yöneticilerine yol gösteren, ışık olan Kırşehir Çiğdem Gazetesi’nin sahip ve çalışanlarını kutluyor, bundan sonraki yayın hayatında başarılar diliyorum. Ankara’da görev yaparken, kapım ve gönlüm her zaman Kırşehir halkına ve hemşehrilerime açık olacaktır. Bu vesile ile Kırşehir halkına Allahaısmarladık diyorum” diye konuştu.
Bayram öncesi Kırşehir’den ayrılan ve önümüzdeki günlerde Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine başlayacak olan Hasan Bilgin’e yeni görevinde başarılar dilerken, sağlık ve mutluluk içinde daha üst görevlere gelmesini arzu ediyoruz.
Öte yandan Hakimler Savcılar Kurulu'nun yaz kararnamesi ile Hasan Bilgin’den boşalan Kırşehir Cumhuriyet başsavcılığı görevine atanan Muğla Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş’ün de bu hafta Kırşehir’e gelerek görevine başlaması bekleniyor. HABER: SALİH GÜNER)