Vali İbrahim Akın’dan “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”  Mesajı:

“Atatürk milletimizin
 kalbinde yaşayacak”

Vali İbrahim Akın, 10 Kasım 1938 tarihinde kaybettiğimiz çağdaş Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. Yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.
Vali İbrahim Akın, yayınladığı anma mesajında şunları ifade etti:
“İstiklal Mücadelemizin Büyük Önderi ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83. yılında saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milletimizin içindeki özgürlük ateşini harekete geçiren Mustafa Kemal Paşa, İstiklal Mücadelemizi Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırmış, böylece Türk Milleti için güzel ve aydınlık bir geleceğin önü açılmıştır. Büyük Atatürk, Cumhuriyetimizin kurulmasından sonra halkımızın refah seviyesinin yükselmesi ve devletimizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için birçok yeniliği uygulamaya geçirmiştir.
“Hayatını milletinin mutluluğuna adayan Mustafa Kemal ATATÜRK düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve inkılâpları, insani değerlere verdiği önem ve dünya siyasetindeki barışçıl tutumu ile dünyanın en saygın devlet adamları arasındaki yerini almıştır.  
“Milletimiz bundan 83 yıl önce 10 Kasım günü kendisi için büyük fedakârlıklar göstermiş ve yaptıklarıyla tarihe mal olmuş büyük bir önderi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamıştır. Atamızı bir kere daha büyük bir sevgi ve saygıyla andığımız 10 Kasım günü,  O’nun en büyük eserine sahip çıkıp geleceğe taşıma konusundaki kararlılığımızı gösterdiğimiz gündür.  
“Ezelden ebede kadar bu toprakların sahibi olarak kalacak olan bizler, yaşanan zorlukların, verilen eşsiz mücadelenin bilinci içerisinde milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak medeniyetimizin ihyası, geleceğimizin inşası için çalışmaya devam ediyoruz. Millet olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğu hakkıyla yerine getirdiğimiz ve en büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğimizden taviz vermediğimiz sürece ilerlememizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. 
“Bu duygularla, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83. Yılında bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum. O, yaptıklarıyla daima milletimizin kalbinde yaşayacak, bize emanet ettiği bu vatan sonsuza kadar var olacaktır.  Saygılarımla…”  (HABER: BEYHAN BALLI)