Kırşehir’in önemli değerlerinden sanat tarihçisi ve arkeolog Mehmet Göktürk oturduğu Bağbaşı Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarındaki evin balkonundan düşerek yaşamını yitirdi.
Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı, sanat tarihçisi, Kırşehir Mezar Taşları kitabının yazarı, fikir ve bilim insanı, Cacabey ve Ahi Evran Camii'nin UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesine girmesi projesini hazırlayan Mehmet Göktürk oturduğu Bağbaşı TOKİ konutlarında 5. kattan aşağı düştü.
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri Mehmet Göktürk’ün cansız bedeniyle karşılaştı. İlk tespitlerde düşen kişinin 55 yaşındaki arkeolog ve sanat tarihçisi olan Mehmet Göktürk’e ait olduğu belirlendi.
Geçtiğimiz ay Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden emekli olan ve yalnız yaşadığı öğrenilen Göktürk’ün yakın bir zamanda ise annesini kaybettiği öğrenildi.
Kırşehir Mezar Taşları ansiklopedilerinin yazarı olan, Ahi Evran Camii ve Cacabey Medresesinin de UNESCO Kültür mirası geçici listesine girmesinin projesini yazan Mehmet Göktürk bilgi hazinesi olarak tanımlanıyordu.Mehmet Göktürk’ün cenazesi bugün öğleyin Ali Çam Camii’nde kılınan namazın ardından Bağbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazesine Milletvekili Metin İlhan ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu başta olmak üzere kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Kırşehir Sanat ve Kültür tarihi alanında önemli hizmetler veren Mehmet Göktürk’e Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz. (HABER: BEYHAN BALLI)