Kırşehir Bakkallar Odası Başkanı Murat Zobu:

“SİGARALARIN KAPALI DOLAPLARDA SATILMASI ESNAFIMIZA MALİYET DEMEKTİR”

Kırşehir Bakkallar Odası Başkanı Murat Zobu, kamuoyunda “Kara Paket” olarak bilinen tütün ürünlerini tek tip paketle ve kapalı dolapta satışına yönelik Kanun Teklifine ilişkin sigaraların kapalı dolaplarda satılmasının esnafa maliyet getireceğini, esnafın bu kadar masrafın altından kalkamayacağını söyledi.
Başkan Zobu, yazılı açıklamasında TBMM’ye sunulan ve Tütün Ürünlerine yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Esnafın yıllardır kaçak sigara ticaretinde zarar gördüğüne işaret eden Zobu yüzde 20’lere kadar çıkan Kaçak Sigara Ticaretini devletin kararlı mücadelesiyle yüzde 8’lere indiğini belirtti.
Meclise sunulan Kanun Teklifi’nin Tütün Ürünleri için kamuoyunda “Kara Paket” olarak anılan tek tip paket ve kapalı dolap gibi uygulamalar içerdiğine dikkat çekerek bu uygulamaların kaçakçılığı arttırarak vergi kayıplarına neden olacağını savunan Zobu, kaçakçılıktan beslenen terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürülmemesi ve bu uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.
Tütün Ürünleri’nin satış noktalarında görünür olmaması için devreye sokulmaması planlanan dolap uygulamasını değerlendiren Zobu konuşmasına şöyle devam etti:
“Esnafımızın gelirinin yaklaşık yüzde 60 yasal sigara satışından gelmektedir. Bu ciddi bir orandır. Kaçakta ki artışın esnafımızı etkileyeceği muhakkaktır. Hele böyle sıkıntılı bir dönemde geliri düşen esnaf zincir mağazalarla rekabet edemez hale gelecek ve dükkânına kilit vurma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Sigaraların kapalı dolaplarda satılması esnafımıza maliyet demektir. Buradan kanun teklifi hazırlayan vekillerimize Kırşehir Esnafı adına seslenmek istiyorum, ekonomik sıkıntıların yaşandığı ortamda esnafımızı zora sokacak, vergi kaybını artıracak uygulamaların kanun teklifinden çıkarılması hem esnafımız adına, hem devletimiz adına olumlu bir karar olacaktır”
Başkan Zobu, esnafımıza hayırlı ve bol kazançlı günler temennisinde bulundu. (HABER MERKEZİ)