Aylardır doğru dürüst yağmur görmediği için yaşanan kuraklık sonucu ekili alanlarda büyük verim kaybı yaşayan Kırşehir çiftçilerine bu kez de ani bastıran şiddetli yağış sonrası oluşan sel vurdu. 
Kırşehir ve merkeze bağlı köylerde Perşembe günü öğleden sonra meydana gelen doludan dolayı, ekili alanlardaki sebze bahçeleri yerle bir olurken yetiştiriciler kara kara düşünmeye başladı. 
Kırşehir çiftçisi yaşanan sel ve doludan büyük zarara uğradıklarını belirterek, “Bu yıl da büyük zarara uğradık. Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle rekoltede büyük düşüş beklerken buna bir de dolu ve sel eklendi. Böylece 2021 yılı da biz çiftçiler için kayıp yıl oldu. Büyük emek vererek ve borçlanarak ektiğimiz tarlalarımız, kuraklık nedeniyle yandı kurudu. Pek çok köyde kuruyan tarlalara biçer giremez durumda. Kuraklığın ardından ise bu kez de dolu ve sel bütün ekili alanlara büyük zarar verdi. Sebze bahçelerini yerle bir etti. Şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz. Devletimizin zarar uğrayan, emeğinin karşılığını alamayan biz çiftçilere sahip çıkarak destek vermesini bekliyoruz” diyerek üzüntü ve endişelerini dile getirdiler. (HABER: BEYHAN BALLI)