Milletvekili Kendirli: “Tarımın öneminin her geçen gün daha çok hissedildiği günümüzde, 1 karış toprağımız dahi boş bekletilmemeli, en verimli şekilde işlenip, ülke ekonomisine kazandırılmalı”

Savcılı Büyükoba Göleti Kapalı Sistem Sulama Projesi hizmete girdi

Kendirli: “Çiftçilerimizin refahı ve kaliteli ürün yetiştirmesine olanak sunan kapalı sistem sulama projesi aynı zamanda da tarımsal verimliliğin istikrarını sağlayacak”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir’de tarımsal üretimi artırmaya yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, sulu tarıma yönelik olarak gerçekleştirilen projelerin birbiri ardına hizmete girdiğini bildirdi.
Kendirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (KOP) tarafından finanse edilen ve Kırşehir İl Özel İdaresince projelendirilen Savcılı Büyükoba Göleti Kapalı Sistem Sulama projesinin hayata geçtiğini açıkladı.
Toplam yatırım maliyeti 5 milyon 600 bin lira olan Savcılı Büyükoba Göleti Kapalı Sistem Sulama projesinin Kırşehir’de yürütülen sulama projelerinden sadece biri olduğunu dile getiren Kendirli, projenin hayata geçmesiyle Kaman’da 3 bin 300 dönüm tarım arazisinin daha sulu tarıma kavuştuğunu kaydetti.
Milletvekili Kendirli, “Tarımın öneminin her geçen gün daha çok hissedildiği günümüzde, 1 karış toprağımız dahi boş bekletilmemeli, en verimli şekilde işlenip, ülke ekonomisine kazandırılmalı. Bölgemizde sulu tarımla beraber ürün çeşitliliği artarken, mevcut ürünlerde de verimin en üst seviyeye çıkacağına inanıyorum” dedi.
Savcılı Büyükoba köyünün bölgede endüstriyel tarım ve seracılık konusunda önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Mustafa Kendirli, kapalı sistem sulama projesiyle de Kırşehir’in bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Mustafa Kendirli, Kırşehir İl Özel İdaresi ve KOP işbirliğiyle tamamlanan projeyle öncelikle geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşların rahat bir nefes alacağını, yıllar arasında yaşanan büyük ürün rekolte farklılıklarının önüne geçilmesiyle çiftçilerin önlerini görerek adım atabileceklerini söyledi.
Milletvekili Kendirli, “Çiftçilerimizin refahı ve kaliteli ürün yetiştirmesine olanak sunan kapalı sistem sulama projesi aynı zamanda da tarımsal verimliliğin istikrarını sağlayacak. Bölge halkının kalkınmasına ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak olan bu projenin köylülerimize hayırlı olsun” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)