Türkiye’nin yerli lastik markası PETLAS, tüm sektörlerden tüm kuruluşlar arasında ülkemizin en güçlü ve değerli 100 markası arasında yer alıyor. Küresel markaların gücü ve değerini belirli kriter çerçevesinde ölçümleyen Brand Finance’in Türkiye’nin en değerli ve en güçlü markaları 2020 raporunda, Kırşehir’de kurulu bulunan PETLAS’ın marka değerinde bir yılda yüzde 60 artış gerçekleştirdiği belirtiliyor.
AKO Grup şirketlerinden, Türkiye lastik sektörünün yüzde 100 yerli sermayeli markası PETLAS, tüm sektörlerden tüm kuruluşlar arasında ülkemizin en güçlü ve değerli 100 markası arasında yer alıyor.
Haziran ayında açıklanan Brand Finance Türkiye’nin en değerli ve en güçlü markaları 2020 raporunda PETLAS, 70’inci sırada yer aldı. PETLAS, ülkemizin en güçlü ve değerli 100 markası arasındaki yerini, 3 sıra yukarıya çekmiş oldu. PETLAS’ın marka değerindeki artış, bir önceki yıla oranla yüzde 60 olarak gerçekleşti. Raporda PETLAS’ın marka değerinin, 35 milyon dolar düzeyinde olduğu bilgisi yer aldı.
PETLAS’ın, ülkemiz sanayi ve ekonomisi için katkılarını sürdüreceğini ifade eden AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan, “PETLAS, yerli sermaye, yerli Ar-Ge ve mühendislik, yerli üretim gücü ile Türkiye’nin lastik markası kimliğini gururla taşıyor. Ülkemizin yanı sıra, dünyanın yüzü aşkın ülkesinde rekabet gücümüz her gün artış gösteriyor. Kendi alanının en saygın kuruluşları arasında yer alan Brand Finance’in raporunda, ülkemizin tüm sektörlerden en güçlü ve değerli 100 markası arasında yükselişimiz, şevkimizi artırıyor. Bu başarı için tüm PETLAS ve AKO Grup çalışanlarına, iş ortaklarımıza, markamızı tercih eden tüketicilerimize ve kurumsal müşterilerimize teşekkür ederiz” dedi.
Dünya’nın önde gelen bağımsız marka değerleme ve strateji danışmanlık şirketleri arasında yer alan Brand Finance’in Türkiye’nin en değerli ve en güçlü markaları raporu, yıllık olarak hazırlanıyor. Raporda Türkiye’nin tüm sektörlerden en güçlü ve değerli 100 markasının yıllık performansı değerlendiriliyor.
PETLAS HAKKINDA
Kırşehir’de 1976 yılında askeri amaçlı lastikler için dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak amacıyla kurulan PETLAS, 2005 yılında Türk sanayiinin önde gelen kuruluşlarından Abdulkadir Özcan A.Ş. bünyesine katılarak, yapılan yatırımlarla sektörde ağırlığını hissettirdi. PETLAS, yatırımlar sonucu 365 bin metrekarelik kapalı alan ve 4000’e yakın çalışan sayısına ulaşarak, geniş ürün yelpazesi ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biri olmayı başardı. PETLAS’ın diğer büyük ve Türkiye sanayisi için hayati önem taşıyan başarısı ise gerçek bir Ar-Ge merkezine sahip olması oldu.
Üreticiler, ürün ve üretim teknolojilerinin kopyalanmasını engellemek için teknolojilerini kendi ülkelerinde geliştirerek, yüksek teknolojiye sahip ürünlerin gizlilik içerisinde ve kendi ülkelerinde üretiyor. Kendi ülkelerinin dışındaki yatırımlarını sadece üretim üssü olarak değerlendiren yabancı ya da yabancı ortaklı kuruluşlardan faklı olarak; PETLAS, Ar-Ge merkezinde, tasarım ve inovasyon ofisleri, test merkezi ve test pisti ile yerli teknoloji üreten bir kuruluş olmayı amaçlıyor.
Kendi lastik teknolojisini geliştiren PETLAS, Türkiye’de birçok ilke imza attı, bunlardan bazıları şunlardır: Türkiye’nin; İlk ve tek Uçak Lastiği, İlk Radyal Traktör Lastiği, İlk 18” üzeri “Y” Hız Sınıfı Yüksek Performans Binek Lastiği, İlk Run-Flat Binek Lastiği, İlk ve tek Tam Çelik İş Makinası Lastiği.
Türkiye’nin dışa bağımlılığını kaldırma vizyonuyla hareket eden PETLAS, Uçak, Askeri, Zirai, İş Makinası, Kamyon, Otobüs, Hafif Ticari ve Binek araç lastiklerini içeren, 4 farklı marka altında 2 bin 500’den fazla farklı ürün ile Türk tarım, sanayii, savunma ve ulaşım sektörlerinin hizmetinde.
100’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren PETLAS, kalitesi ve satış sonrası hizmetleri ile Türk üretim sektörünün önde gelen marka elçilerinden biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda sürdürülebilir, doğayla dost ürün ve üretim teknolojileri üzerine çalışan PETLAS, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakabilmek için; CO2 salınımını ve temiz su kullanımını azaltmak, zararlı kimyasalların kullanımını engellemek ve düşük yakıt tüketimine sahip lastikler üretmek için adımlar atıyor. (HABER MERKEZİ)