Başkan Haydar Zengin, meslektaşlarının taleplerini değerlendirdi

MUHASEBE ÜCRETLERİNE ENFLASYON FARKI YANSITILDI

Kırşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkan Haydar Zengin’in başkanlığında toplanarak muhasebe ücretlerine enflasyon farkı yansıtma kararı aldı.

Başkan Haydar Zengin, artan hayat pahalılığının her sektörü olduğu gibi meslektaşları olan muhasebeciler ile mali müşavirlerin de etkilediğini belirten Başkan Haydar Zengin, konuyla ilgili olarak gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler Mali Müşavirlik meslek mensuplarının verdikleri hizmetler karşılığı aldıkları ücretleri olumsuz etkilemiştir. Geçtiğimiz yılın enflasyonu göz önüne alınarak açıklanan ücret tarifesi maalesef günümüz koşullarında verilen hizmetin karşılığı olmaktan tamamen uzaklaşmış bulunmaktadır.

“3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun 46’ncı maddesi ile 2/1/1990 tarihli ve 20390 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir Ücretlerinin Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca hazırlanan ve 2022 yılında meslek mensuplarınca uygulanan asgari ücret tarifesinin acilen güncellenmesi gerekmektedir.

“Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre Aralık 2021 Tüketici Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre %36,08; Mayıs 2022 döneminde ise Aralık 2020 dönemine göre %84,58 artış göstermiştir. Bu durumda tarifemize yansıtılması gerekli enflasyon farkı (%84,58 - %25=) %59,58 olarak hesaplanmıştır.

“Yüksek enflasyondan kaynaklı kayıpları telafi edecek şekilde tarifedeki ücretlere enflasyon farkının yansıtılması, hizmetlerimizin devam edebilmesi için bir zorunluluk haline gelmiştir.  Kırşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulunun aldığı kararla enflasyon farkının yansıtıldığı tavsiye niteliğindeki yeni tarife belirlenmiştir.”

Haydar Zengin’in verdiği bilgiye göre, işçisiz işletme değerinin 320 ile 640 liradan başlıyor.  (HABER: NECLA BAĞCI)