Hizmet verdiği Kırşehir ilinde kesintisiz enerji için 2022 yılı için 125 Milyon TL’lik yatırım planlayan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş., çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Arıza sayısını düşürmek, kesinti sayısını azaltmak amacıyla Kırşehir ili Merkez İlçesi Bağbaşı Mahallesi, Kervansaray ve Aşıkpaşa Mahallesi’nde 45 Milyon TL’lik yer altı yatırımını, Kaman İlçesinde alternatif beslemeyi sağlamak amacıyla 25 Milyon TL’lik enerji nakil hattı alt yapı yatırımına hız verdiğini açıklayan MEDAŞ ayrıca yeni enerji taleplerinin karşılanması amacıyla Kırşehir ili Çayağzı ve Yukarı Homurlu Köylerinde, Kaman İlçesi Savcılı Büyükoba, Savcılı Kurutlu, Akpınar İlçesi Elderek Orta Oba köylerinde 15 milyon TL’lik alt yapı çalışmalarına başlayacağını belirtti.

Kırşehir’de geçtiğimiz yıllarda yaşanan kötü hava koşullarından etkilenen ve ekonomik ömrünü dolduran elektrik şebekesinin yenilenmesi için MEDAŞ, 40 Milyon TL’lik bakım ve küçük ek tesis yatırımı yapacağını açıkladı.

Her yıl düzenli olarak yapılan geniş kapsamlı onarım ve bakım çalışmalarının haricinde, yıl boyunca belirli periyotlarla aydınlatma sistemleri, elektrik hatları ve trafoların ise bakım çalışmalarının yapıldığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)