Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nce yapılan bir değerlendirmede Mayıs yağışlarının yetersiz kalması sonucu kuraklıktan etkilenen il sayısının 41’e yükseldiği açıklanırken, Kırşehir’in bu 41 il arasında bulunmaması yadırgandı. 
Kırşehir ve yöresinde Nisan ve Mayıs ayında beklenen yağmurun yağmadığını belirten ve bunun da kuraklığa neden olduğunu belirten Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu,  arpa ve nohut ekili alanların yüzde 90’ının kuruduğunu, çiftçilerin bir yıllarının heba olduğunu ve büyük zarara uğradıklarını söyledi.
Kırşehir ve yöresindeki çiftçilerin bütün ekonomik sıkıntılara göğüs gerdiklerini ve borçlanarak yeniden tarlalarını ektiklerini, ancak kuraklık nedeniyle büyük zarara uğradıklarını belirten Başkan Sinan Purcu, konuyla ilgili olarak gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamada, devletin çiftçiye lafla değil, icraatla mutlaka ama mutlaka en kısa sürede destek vermesi gerektiğini söyledi. 
    Kuraklıktan büyük çapta etkilenen çiftçilere zaman geçirilmeden devletin sahip çıkıp, gerekli desteği vermesi gerektiğine dikkati çeken Başkan Sinan Purcu şunları söyledi:
“İlimiz genelinde yaşanan kuraklık ekili alanlara büyük darbe vurdu. Yaşanan kuraklık; üretim sezonunda harcanan emeğin, kullanılan tohumun, atılan gübrenin ve ilacın karşılıksız kalmasına neden oldu. Bu durum üretim maliyetlerini de artırdı. Bu sezon maliyetlerin artmasında özellikle gübre fiyatlarında yüzde 90’a varan artışlar da etkili oldu. Açıklanan buğday, arpa ve mercimek alım fiyatları kuraklık yaşamayan iller için makul seviyede kabul edilebilir ancak kuraklıktan zarar gören illerde yaşanacak verim kayıpları maliyeti daha da artıracak, üreticilerin daha fazla zarara uğramasına neden olacak.  Arpa ve nohut ekili alanların yüzde 90’ının kuruduğunu gözlemledik. İnanın ekili alanlar tamamen kurumuş, bir çakmağı çaksak hepsi anında kül olup gidecek. Yazık oldu çiftçilerimize. Bir yıllık alın terlerinin karşılığını alamadıklarına mı yansınlar, yokluk ve sıkıntı içinde, borçlanarak ektikleri üründen büyük zarar ettiklerine mi yansınlar. Çok zor bir süreç. Devletimiz çiftçilerimizin mağduriyetinin telafi edilmesi için kuraklıktan zarar gören çiftçilere dekar başına nakdi hibe kuraklık desteği vermeli. Ayrıca tohum, gübre, ilaç ve mazot desteği versin ki çiftçimiz yeni yıla hazırlık yapabilsin. Yoksa tarlasını ekecek durumu yok.” (HABER: BEYHAN BALLI)