Koronavirüs salgınından etkilenen tüm sektörleri az da olsa rahatlatmak için verilen kısa çalışma ödeneğinin üç ay daha uzatılması Kırşehir’deki işverenleri sevindirdi.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm sektörlerde kısa çalışma ödeneğinin nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde uzatıldığını duyurdu.
    Erdoğan, turizm sektöründe de mayısta sona erecek KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesine karar verildiğini de duyurdu.
    Erdoğan, şöyle konuştu: “Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık. Ayrıca turizm sektöründe Mayıs’ta sona erecek KDV indirimlerinin Haziran sonuna kadar devam etmesinin yararlı olacağını değerlendirdik ve bu konuda karar aldık.”
    Kısa çalışma ödeneğiyle, pandemi döneminde faaliyeti azalan ya da duran işyerlerindeki sigortalı çalışanlarına ücret desteği sağlanıyor.
    Uygulamanın süresi 31 Mart’ta sona ermişti. Ancak işverenler uygulamanın devam etmesini talep ediyordu.
    Kısa çalışma ödeneğinin sonlanmasına karşın işten çıkarma yasağının devam etmesi nedeniyle yüz binlerce çalışanın işverenler tarafından ücretsiz izne çıkarılabileceğine işaret ediliyordu. (HABER MERKEZİ)