Çuğun’daki eski Türktur arazisinin yerine yapılacak entegre tesislerle 500 kişiye iş imkanı sunulacak…

Kırşehir’deki işsizlerin umudu Ekicioğlu’nun projesinde!..

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun geçtiğimiz aylarda 20 milyon liraya satın alarak Belediye’ye kazandırdığı arazi üzerindeki eski Türktur tesislerini istihdam alanına dönüştüreceğini açıklaması Kırşehir’deki işsizlerin de umutlarını arttırdı.

Kırşehir’de 1970’li yıllarda gurbetteki işçi emekleriyle kurulan ve 5 yıldır üretimin yapılmadığı tesisi 20 milyon lira vererek satın alıp Kırşehir Belediyesi bünyesine katan Başkan Selahattin Ekicioğlu, üreten bir Belediyecilik anlayışıyla Türkiye’ye örnek olacaklarını ve hayata geçirecekleri üretim projesiyle birlikte 10 bin aileye dokunacaklarını söylemesi Kırşehir’deki işsizlere umut oldu.

Kırşehir Belediyesi’nin şirket aracılığıyla eski Türktur olarak bilinen Farbel Boya Fabrikası üzerindeki 200 dönüm arazisiyle birlikte satın alarak hem üretime, hem de istihdama öncülük eden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir’de 1970'li yıllarda İşçi emekleriyle oluşturulan tesisi yıllar sonra Belediyeye kazandırmanın mutluluğunu yaşarken, 200 dönümden fazla olan arazide, Et Entegre Tesisi yanında tarım ve hayvancılık alanına öncülük edecek, tarım ve hayvancılık yatırımlarına da fırsat verecek.

Başkan Ekicioğlu, “Entegre Et Tesislerini kapsayacak şekilde faaliyetin yürütüleceği alanın projesi tamamlandıktan sonra yaklaşık 500 kişiye de istihdam olanağı sunacağız. Buraya yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırım yapacağız. Böylece Belediye olarak bölgemizde nohut, mercimek, bakliyat paketleme, salça, et ve süt benzeri konulardaki ürünler kooperatifler aracılığıyla halkın tüketimine sunulacak. 10 bin aileye dokunacak bir projenin Kırşehir'de hayata geçmesiyle ilimiz için çok önemli bir işi daha başarmış olacağız. Kırşehir Belediyesi tarafından ülke ekonomisine de katkı için başlatılan çalışmanın örnek de olacağına inanıyoruz” derken, yıllardırzor durumda olan, hatta iş bulamadığrı için anne ve babasının, ya da ailesinin eline bakmak zorunda kalan işsizler için de adeta umut oldu.

Tarım ve hayvancılık şehri olan Kırşehir’de Belediye’nin et, süt ve bakliyat projesi ile hem yatırımların artmasına, hem de kurulacak entegre tesisiyle birlikte istihdama ciddi katkı sunması bekleniyor. (HABER: BEYHAN BALLI)