Kırşehir’de meslek odalarında Ocak ayı ile başlayan genel kurul seçimleri devam ediyor.

Bugüne kadar 7 meslek odasının seçimlerinde biri dışında hepsi güven tazeledi. Terziler Odası Başkanlığa Bahamettin Öztürk, Lokantacılar, Pastacılar ve Kasaplar Odası Başkanlığı’na Hasan Ünlü, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na Mehmet Tekin, Madeni İşler Odası Başkanlığına Abdurrahman Şahinoğlu, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığına Oğuz Maraş,  Kırşehir Kahveciler, Fırıncılar ve Otelciler Odası Başkanlığı’na Davut Kaya yeniden seçilirlerken,  Saatçiler, Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Çakır, seçimi kaybetti ve rakibi Mehmet Emin Lenger başkan seçildi.

Yarın Kırşehir Marangozlar, Mobilyacılar ve Hızarcılar Odası ile Mucur Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kurulu yapılacak. Pazar günü ise Seyyar Satıcılar Odası’nın genel kurulu gerçekleştirilecek.

Kırşehir Marangozlar, Mobilyacılar ve Hızarcılar Odası’nın genel kurulu yarın saat 10.30’da Kılıçözü Sanayi Sitesi’ndeki Çıraklık Eğitim Merkezi’nde saat 10.30’da başlayacak. Genel kurumda mevcut Başkan Mustafa Genç ile Kadir Düğer aday oldular. 202 üye oy kullanarak yeni başkanı seçecek.

 Mucur Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kurulu da yarın saat 10.30’da Mucur’da yapılacak.  Mevcut başkan Hasan Aldemir ile Fatih Köksal başkanlık için yarışacaklar.

Pazar günü de Seyyar Satıcılar Odası’nın genel kurulu gerçekleştirilecek. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda saat 10.30’da başlayacak genel kurulda Süleyman Akagündüz ile Asalet Çalışkan yarışacaklar. Genel kurulda 286 üye oy kullanarak yeni başkanını seçecek. (HABER: BEYHAN BALLI)