Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İzmir ziyaretlerini değerlendirdi:

“KIRŞEHİR’DE KURMAK İSTEDİĞİMİZ KOOPERATİFLERİ EN KISA SÜREDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İzmir’de bir dizi inceleme ve ziyarette bulundu.
İlk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret eden Başkan Ekicioğlu daha sonra, Tire Süt Kooperatifini, Bayındır Çiçek Kooperatifini, Narlıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinde incelemelerde bulunarak verimli bir görüşme gerçekleştirdi.
Başkan Ekicioğlu, İzmir temaslarına Urla’da yaşayan Kırşehirli hemşerileri ile buluşarak yapacağı projeleri hakkında bilgi verdi. Altınordu ve Altay spor kulübünü de ziyaret eden Başkan Ekicioğlu kulüp çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Başkan Selahattin Ekicioğlu ve Başkan Yardımcıları Başar Altuntaş ve Osman Uçar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret ederek, Kırşehir’e hizmet noktasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte güzel işlere imza atacaklarını belirttiler. Seçimlerde Kırşehir halkına verdiği vaatleri hayata geçirmek için harekete geçen Belediye Başkanı Ekicioğlu, İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Tunç Soyer’in bilgi ve tecrübelerinden yararlanacaklarını, özellikle kooperatifçilik yönündeki çalışmalarını Kırşehir’de de uygulamak istediklerini ifade etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı pek çok projeyi hayata geçirmek için çalışma ekibiyle harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Ekicioğlu, “Sayın Soyer başkanımın 2009-2019 yıllarında iki dönem Seferihisar Belediye Başkanı olarak görev yaptı ve burada uyguladığı projelerle hem ilçe, hem İzmir, hem de ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sundu. Biz onun bilgi, birikim ve tecrübelerinden istifa etmek istiyoruz. Kırşehir’de üretimi teşvik edeceğiz, kurmak istediğimiz kooperatifleri en kısa sürede hayata geçireceğiz. Hem üretimi arttıracağız, hem de insanlarımıza iş ve aş vereceğiz” dedi.
Başkan Tunç Soyer Kırşehir’in güzel bir seçim yaptığını, Kırşehir’in ve Kırşehirlinin her türlü hizmeti hak ettiğini ve Kırşehir’e hizmet noktasında her türlü desteği vereceklerini söyledi. Ziyaret Belediye Başkanı Ekicioğlu, İzmir büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i Kırşehir’e davet ederken, üzerinde 2012 yılında kaybettiğimiz “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ın resmi bulunan bir plâket sundu.
BAŞKAN EKİCİOĞLU, İZMİR TİRE SÜT KOOPERATİFİNİ ZİYARET ETTİ
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Başkan Yardımcıları Osman Uçar ve Başar Altuntaş ile birlikte Kırşehir için çok önemli olan projelerimizden kooperatifçilik alanında bilgi almak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere İzmir Tire Süt Kooperatifini ziyaret etti.
Başkan Ekicioğlu, kooperatifçilik alanında iyi işlere imza atmış İzmir Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ile kooperatifçilik konusunda fikir alışverişinde bulunup konu hakkında bilgi aldı.
Kırşehir’de tarım ve hayvancılık üzerine bir araştırma geliştirme, inovasyon merkezi kuracaklarını ve kooperatiflerle üretime geri döneceklerini kaydeden Başkan Ekicioğlu, bu konuda bilgi alışverişinde bulunmak için İzmir’e geldiklerini ifade etti.
Başkan Ekicioğlu, “17 yılda kooperatifi 17 kat büyüten, ortak araç parkı, pastörize süt, et işleme tesisi, paketleme ve kaba yem merkezi gibi birçok faaliyeti gerçekleştiren İzmir Tire Süt Kooperatifinin başkan ve yöneticilerini kutluyorum. Ülkemiz ve şehrimiz için tam da ihtiyaç duyulan bir model. Bu modeli Kırşehir’de de uygulamak istiyoruz” dedi.
Samimi bir ortamda geçen görüşme, hediye takdimi ile son buldu.
BAYINDIR ÇİÇEK KOOPERATİFİ VE BADEMKÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİNDE İNCELEMELERDE BULUNULDU
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Başkan Yardımcıları Osman Uçar ve Başar Altuntaş İzmir Bayındır Çiçek Kooperatifi ziyaret ederek, çiçek kooperatifi ve tarımsal kooperatif hakkında, Kooperatif Başkanı Ersoy Sümerkan ile çiçek üretimi konusunda verimli bir görüşme gerçekleştirdiler.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “İzmir Narlıdere Belediye Başkanımız kıymetli dostum Ali Engin ve Kooperatif Başkanımız Mehmet Sever ile birlikte Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde incelemelerde bulunduk. Üretim alanlarıyla, ürettikleri organik ürünlerin satışının yapıldığı satış mağazalarıyla, tarımsal kalkınmanın en iyi örneklerinden olan Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde, Kırşehir'de kuracağımız kooperatifler konusunda önemli izlenimler edindik. Üreten ve mutlu bir Kırşehir'i hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.
EKİCİOĞLU SEFERİHİSAR’DA LAVANTA TARLALARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Seferihisar Lavanta Tarlalarında da incelemelerde bulunan Başkan Ekicioğlu, “Kooperatif Başkanımız Tuncay Topuz eşliğinde gezdiğimiz Lavanta Tarlalarında, lavanta yetiştiriciliği konusunda değerli bilgiler edindik. Şairin dediği gibi, lavanta kokulu düşler kurduk Kırşehir için” dedi.
BAŞKAN EKİCİOĞLU URLA’DA KIRŞEHİRLİ HEMŞERİLERİ İLE BULUŞTU
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Urla’da yaşayan Kırşehir’li hemşerileri ile buluştu. Başkan Ekicioğlu, “Urla önceki dönem Belediye Başkanımız Sibel Uyar, Urla Üretici Kadın Kooperatifleri Başkanı Duriye Kayserlioğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Tarım Daire Başkanı Ziya Çavdar, Urla Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Çamsarıoğlu, Eğitim Danışmanı Osman Çağrı Şahin ve hemşerilerimizle birlikte Urla'da buluşup Kırşehir için projelerimizi paylaştık. Türkiye'nin cennet köşelerinden Urla'da, sanatçı Turgut Kahraman'ın eserleri arasında Kırşehirimiz'in en önemli değerlerinden Muharrem ve Neşet Ertaş Ustalarımızın resimlerine rastlamak gurur vericiydi. Mustafa Kemal Atatürk. O, her daim o güzel mavi gözleriyle bizi izliyor. Bütün amacımız, O'nun gösterdiği yolda, memleketimiz için daha çok çalışıp, O'na layık olabilmektir” diye konuştu.
BAŞKAN EKİCİOĞLU, ALTINORDU VE ALTAY SPOR KULÜPLERİNİ ZİYARET ETTİ
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Başkan yardımcıları Osman Uçar ve Başar Altuntaş Altınordu spor ve Altay kulüplerini ziyaret ederek kulüp çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Başkan Ekicioğlu, “İzmir’in köklü takımlarından Altay Spor Kulübü Başkanımız Özgür Ekmekçioğlu ile Kırşehir Belediyesporumuz'un başarısı noktasında önemli bir görüşme gerçekleştirdik.Alt yapı ve kurumsallaşmaya verdiği önem ile marka olmuş Altınordu Futbol Kulübü'nün Başkanı kıymetli hemşehrimiz Seyit Mehmet Özkan'ı ziyaret ederek Kırşehir Belediyesporumuz'un önümüzdeki dönemde başarısı noktasında yapacağımız çalışmalar hakkında istişarede bulunduk” dedi.(HABER MERKEZİ)