CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in yağışlar ve kuraklıkla ilgili soru önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Eğer 2020 yılının kalan günlerinde yeterli yağış düşmezse, 2020 yılı son 5 yılın en kurak yılı olabilir” dedi. 
Soru önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Eğer 2020 yılının kalan günlerinde yeterli yağış düşmezse, 2020 yılı son 5 yılın en kurak yılı olabilir” dedi.
Aralarında Kırşehir’in de bulunduğu İç Anadolu Bölgesi ile diğer bölgelerdeki pek çok ilin kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2020 yılında en fazla yağış alan illerin Rize, Trabzon, Giresun, Artvin ve Şırnak olduğunu; en az yağış alan illerin ise Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Ankara ve Yozgat olduğunu açıkladı.
Kırşehir’de Ekim ayında tarlasını eken çiftçilerin yaklaşık iki aydır yağmur beklediğini, ancak bir türlü istenilen seviyede yağış görülmediği ifade ediliyor.
Kuraklık Kırşehir pek çok baraj ve göletinde su seviyesinin ciddi oranda düşmesine, hatta Seyfe Gölü’nün kurumasına neden olduğunu ifade eden çiftçiler, “Aylardır Kırşehir ve yöresinde bir türlü yağış olmuyor. Geçtiğimiz Kasım ayında bir-iki gün aralıklarla görülen yağmurun ekili alanlara hiç faydası olmadı. İnşallah bu ay bol bir yağış alırız da hem kuraklıktan kurtuluruz, hem de ektiğimiz ürenler çimlenmeye başlar. Yoksa bu kuraklık devam ederse her şeyimiz sıkıntıya girer” diyerek endişelerini dile getirdiler. 
Kırşehir gibi Türkiye’nin metropol kentleri İstanbul, Ankara ve İzmir gibi pek çok büyük illerde de yağış oranlarının düşmesi nedeniyle barajların kuruduğu ve bu nedenle önümüzdeki aylarda su sıkıntısı yaşanacağı endişesinin hakim olduğu bildirildi. (HABER: NECLA BAĞCI)