Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınması, Türk Lirası'nın güne büyük değer kaybıyla başlaması, döviz kurlarında yaşanan büyük artışın ardından Kırşehir’deki vatandaşlar ellerindeki dövizi bozdurmak için döviz bürolarına akın etti. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplam 875 baz puan faiz artışına giden Naci Ağbal'ı Merkez Bankası başkanlığı görevinden alırken, yerine kendisi gibi yüksek faizi eleştiren Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'yu atadı.
TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı piyasada yüzde 16’yı aştıktan sonra yüzde 10 seviyesinde seyretti. Dolar/TL karar öncesi cuma günü son işlemlerde 7.2185 seviyesindeydi. Pazartesi sabah saatlerinde ise 8 ile 8.10 bandında işlem gören kur daha sonra 7.95 seviyesine çekildi.
Merkez Bankası’nda (TCMB) başkan değişimiyle, zor ve yeni kazanılmaya başlanan kredibilitenin yerini soru işaretlerine bırakmasıyla TL dolar karşısında yüzde 10’un üzerinde tarihi bir değer kaybı ile işlem gördü.
Kırşehir’de döviz kuru ve altındaki ciddi artışı gören vatandaşlar kârlı satış fırsatını kaçırmak istemeyince yastık altı birikimlerini bozdurmak için döviz bürolarına ve kuyumculara akın etti. 
Ellerindeki dövizi bozdurmak için döviz bürosu önünde kuyruk oluşturan vatandaşlar, “3-4 ay önce dolar 8,5, Euro 10 liraydı. Malum geçen ay daha da aşağıya düşmüş ve Dolar 7 liranın altına, Euro 8,5 liraydı. Bu düşüş nedeniyle biz de ciddi oranda zarar etmiştik. Son yükselişin ardından elimizdeki dövizi bozdurarak hiç olmazsa zararımızın bir kısmını telafi etmeye çalışıyoruz” dediler. 
BAKAN ELVAN'DAN 'SERBEST PİYASA MEKANİZMASINDAN TAVİZ VERİLMEYECEK' MESAJI
Döviz kurundaki hızlı yükselişin ardından yazılı bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, makroekonomik istikrarın ön koşullarının fiyat istikrarı ve finansal istikrar olduğunu bildirdi.
Bu alanlarda istikrar olmaksızın, güçlü, kaliteli ve sürdürülebilir bir büyümeye ulaşmanın mümkün olmayacağına işaret eden Elvan, "Uygulamakta olduğumuz 'enflasyonda düşüşü önceliklendiren' makro politika çerçevesi, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir. Maliye politikalarını, para politikasını tamamlayıcı yönde fiyat istikrarını desteklemek amacıyla uygulamaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Piyasaların etkin ve sağlıklı işleyişini son derece önemsediklerini vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:
"Bu kapsamda serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir. Reform paketimizde yer alan eylemler de yapısal temellerimizi daha da güçlendirecek, olası şoklara karşı direncimizi artıracaktır." (HABER: BEYHAN BALLI)