Petlas-İŞKUR arasında güç birliği protokolü imzalandı

KIRŞEHİR’DE 215 KİŞİ 
DAHA İŞE KAVUŞACAK

Kırşehir istihdamına en büyük katkıyı sunan aktörlerden biri olan PETLAS ile İŞKUR arasında geniş kapsamlı güç birliği protokolü imzalandı.
Kırşehir İl Müdürlüğü ile Petlas A.Ş. arasında İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, yükleme bölümü için Ambar/Depo Görevlisi mesleğinde 40 kişilik katılımcı ile program başlatıldı.
İŞKUR aracılığıyla işe başlayan kursiyerler İl Müdürü Metin Ülgen Kaya tarafından ziyaret edildi. Kursiyerlerin çalışma ortamları yerinde gözlemlendi ve yeni işe başlayan işçiler ile görüşüldü.
İl Müdürü Metin Ülgen Kaya ile Petlas İnsan Kaynakları Sayın Mithat Durudoğan içinde yaşamış olduğumuz zor geçen pandemi döneminde artı istihdam için görüşmelerde bulundu. Bu görüşmeler üzerine İŞKUR-Petlas aracılığı ile ilerleyen dönemlerde bazı kursların açılmasına karar verildi. Birçok insanın Petlas aracılığı ile işe kavuştuğunu ve yeni güç birliği protokolü ile yeni istihdamların yapılacağı açıklandı.
İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Petlas’ın 25 kişi Tır Şoförü alacağını ve Tır Şoförü için Dolgun maaş verileceğini, Petlas Tır Şoförü başvurusu ve diğer başvurular için katılımcıların Kırşehir İŞKUR İl Müdürlüğüne Müracaat etmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca İşbaşı eğitim programı katılımcılarına program sonunda, katıldıkları programa ilişkin bilgileri gösteren İşbaşı Eğitim Programı Sertifikası veriliyor. Yine İŞKUR- Petlas ortaklığı ile Forklift Operatorü mesleğinde 75 kişilik program düzenlenecek. Program süresince katılımcıların GSS primlerinin yatacağını ve asgari ücret üzerinden ücret alacaklarını, program bittikten sonra Forklift Operatörü Mesleğinde sertifika alacaklardır. Program sonunda Petlas tarafından istihdam edilen çalışanlara Asgari ücretten daha yüksek maaş verilecek.
“Yine İŞKUR / PETLAS ortaklığı ile Ambar/Depo Görevlisi (Yükleme) mesleğinde 75 kişilik program düzenleneceğini, program süresince katılımcıların GSS primlerinin yatacağını ve asgari ücret üzerinden ücret alacaklarını, program bittikten sonra Ambar/Depo Görevlisi (Yükleme) Mesleğinde sertifika alacaklardır. Program sonunda Petlas tarafından istihdam edilen çalışanlara Asgari ücretten daha yüksek maaş verilecek.”
İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, Petlas’a pandemi döneminde istihdama sunmuş olduğu artı istihdam katkılarından dolayı çok teşekkür etti. Ayrıca Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile yakın çalışmalar düzenleyen ve çok büyük katkılar sunan İnsan Kaynakları Müdürü Mithat Durudoğan’a da teşekkürlerini ileten Kaya, “Bu yeni yapılan Protokol ile 40 kişi Ambar/Depo Görevlisi olarak işe başlamışlardır. Ve akabinde 175 kişi daha istihdam edilecek. Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak Kırşehir’in gurur kaynağı Petlas’ı ilimize istihdamda sunmuş olduğu katkılarından dolayı olarak kutlarız” dedi. (HABER MERKEZİ)