16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak olan 32. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Kırşehir’de “İndirimli Alışveriş Günleri Festivali” düzenlenecek.
Ahilik Haftası’nın en etkin şekilde kutlanması için hazırlıklar yoğun şekilde devam ederken, hafta içinde Ticaret Bakanlığı’nın öncülüğünde “Kırşehir İndirimli Alışveriş Günleri Festivali” gerçekleştirilecek.
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, yapılacak olan İndirimler ve/veya Kampanyalara katılmak isteyen üyelerinin 23 Ağustos 2019 tarihine kadar odalarına müracaat etmeleri gerektiğini ifade etti.
Vali Akın, yaptığı yazılı açıklamada, başta Türkiye genelindeki meslek odaları ve esnaf teşkilatları olmak üzere herkesi 17-23 Eylül'de düzenlenecek 31. Ahilik Haftası kutlamalarına davet etti.
Öte yandan Vali İbrahim Akın, Ahilik Haftası hazırlıklarının yoğun şekilde devam ettiğini, Kırşehir’in ev sahipliğinde yapılacak etkinliklere herkesin katılmasını istedi.
Vali Akın, "Ahilik kültürünü tanıtmak amacıyla her yıl düzenlediğimiz ve bu yıl 32’ncisini kutlayacağımız Ahilik Haftası'nı 16-22 Eylül'de gerçekleştireceğiz. Bilindiği gibi Ahilik Haftası, Kırşehir merkez olmak üzere ülke genelinde kutlanmaktadır. Kırşehir'de gerçekleştirilecek etkinlikler Ticaret Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulunca hazırlanmaktadır. Hafta boyunca ilimize gelecek misafirlerimize bu eşsiz kültürü ve ilimizi tanıtmaya çalışacağız. Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir yer tutan Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu kültürü tanıtmak için ev sahibi olduğumuzun bilinci içinde misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamanın gayreti içerisinde olacağız."
Vali Akın, Ticaret Bakanlığı öncülüğündeki kutlamalarda Valilik, Belediye Başkanlığı, Ahi Evran Üniversitesi, TOBB, TESK, TESKOMB ve esnaf teşkilatlarının destekleriyle farklı etkinlikler düzenlediğini aktararak "Etkinliklerin başta sivil toplum kuruluşları ve tüm kurumlarımızla en iyi şekilde gerçekleşmesi için çalışacağız. Ahilik kültürüne yakışır bir şekilde hazırlanan Ahilik Haftası kutlamalarımıza tüm halkımızı davet ediyorum." ifadelerini kullandı. (HABER: BEYHAN BALLI)