Madeni İşler Odası Başkanı Şahinoğlu gündeme getirdi, Milletvekili Kendirli, Sanayi Bakanı Varank’tan talep etti

Kılıçözü Sanayi Sitesi genişletilecek
    
Madeni İşler Odası Başkanı Abdurrahman Şahinoğlu, Kılıçözü Sanayi Sitesi’nin ihtiyaca cevap veremediğini gerekçe göstererek Milletvekili Mustafa Kendirli’den genişletilmesi yönünde talepte bulunmasının ardından Kendirli önceki gün Kırşehir’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank’tan talep etti, Bakan Varank da talebi karşılayacağının sözünü verdi.
3,5 yıldır Madeni İşler Odası Başkanlığını yürüten Abdurrahman Şahinoğlu, Kılıçözü Sanayi Sitesi’nin artık ihtiyaca cevap veremediğini, yeni işyeri açmak isteyenlerin fahiş kira fiyatlarıyla karşılaştığını belirterek, ek bir sanayi sitesinin kurulması gerektiğini ifade etti.
Göreve geldikten sonra Kılıçözü Sanayi Sitesi’nin genişletilmesi için AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’ye konuyu aktardığını ve kendisinin de bu sorunun çözümü için ilgili bakanlığa ileterek çözümünü sağlayacağını ifade ettiğini belirten Başkan Abdurrahman Şahinoğlu, konuyla ilgili olarak gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Yaklaşık 45 yıl önce yapılan Kılıçözü Sanayi Sitemiz artık ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir. İşyeri kiraları sürekli artmakta, esnafımız zorlanmaktadır. Ayrıca yeni bir işyeri açmak isteyen esnafımız da bu konuda çok zorlanmaktadır. Bu sorun çözümlenmediği takdirde şehir merkezinde bile işyeri açılacaktır. Biz de bu durumu Sayın Milletvekilimiz Mustafa Kendirli’ye anlatarak ek bir sanayi sitesi kurulmasını, ya da mevcut sanayi sitemizin genişletilmesini talep ettik. O da sağ olsun bu sorunumuzun çözümü için girişimlerde bulunmuştu. Sayın Milletvekilimiz Kendirli bu hafta şehrimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a Sanayi sitemizin genişletilme si ya da ek bir sanayi talebimizi iletti. Sayın Bakanımız da Organize Sanayi Bölgesi ziyareti sırasında ek sanayi yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Sayın Bakanımız Varank, ek sanayinin Organize Sanayi’nin yanından Petlas karşısına kadar kurulabileceğini ifade etti. İnşallah bakanlıktan gelecek uzmanlarımız burada gerekli incelemeleri yapıp, projeyi hazırlayacaklar ve en kısa sürede şehrimize yeni bir ek sanayi sitesi yapılacak. Böylece Kılıçözü sanayi Sitemizde yaşanan işyeri sıkıntısı ortadan kalkacak, kira fiyatları da artık makul bir sevide kalacak. Şehrimize ek sanayi sitesi kurulmasına karar veren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Milletvekilimiz Sayın Mustafa Kendirli ile Sayın Valimiz İbrahim Akın’a, AK Parti İl Başkanımız Sayın Seher Ünsal’a verdikleri destek ve katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.”
    Başkan Şahinoğlu,10 yıldır toplanamayan Kılıçözü Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin de genel kurulunu yaparak, yeni başkan ve yönetiminin belirlenmesi için çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi. (HABER: BEYHAN BALLI)