Kırşehir Özel İdare Toplantı salonunda Tarsim ve kuraklık konusunda İl Genel Meclisi üyelerine bilgiler aktarıldı.
Toplantıya İl Genel Meclisi üyeleri ve İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin katıldı. Toplantı İl Müdürü Kenan Şahin'in yapmış olduğu konuşma ile başladı. İl Müdürü yapmış olduğu konuşmada, Tarım Sigortası kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
Tarım sigortası kapsamına kuraklığın dâhil edildiğini, ancak çiftçilerimizin poliçelerini yaptırırken kuraklık poliçesini çok az tercih ettiğinin görüldüğünü belirten Kenan Şahin, “Son yıllarda küresel iklim değişikliği nedeniyle zamanında yağması beklenen ve çiftçilerimizin yüzünü güldürecek olan yağışların zamansız yağdığı görülmektedir. Bu sebeple üreticilerimiz önemli gelir kaybı yaşamaktadır. Çiftçilerimizin zararını en aza indirmek için tarım sigortası yaptırmaları kendileri için hayırlı olacaktır. Biz Tarım İl Müdürlüğü olarak ilçelerimiz dâhil tüm il genelinde tarım personelleri olarak bu konuda üreticilerimize bilgiler vermekteyiz. Çiftçilerimiz tarım sigortası ile alakalı ne öğrenmek istiyorsa bize başvurabilirler. Tarım personeli olarak her zaman sahada ve masada çiftçilerimizin yanındayız” dedi.
Konuşmanın ardından İl Genel Meclisi Üyeleri Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Şahin'e çiftçilerin karşılaşmış oldukları sorunları aktararak çözümü konusunda destek vermelerini istediler.  (HABER MERKEZİ)