KIRŞEHİR’DE her geçen gün büyüyen konut ve emlak sektöründe yeni talepler gündeme gelmeye başlarken, müteahhitlerin talepleri karşılamada maliyetler açısından sıkıntıya düşebileceği belirtilse de Kırşehir’de arsa ve konuta yapılan yatırımdan zarar edilmiyor.
Kırşehir’de şehir merkezinden uzakta bahçeli ve villa tipi evlerin inşası noktasında büyük bir talep olduğu bildirilirken, konut satış fiyatlarının yanı sıra kira fiyatlarında da yükselişin söz konusu olduğu Kırşehir’de arsa fiyatları da geçen seneye oranla ikiye katladı.
Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binalarını yenilemeye dönük projeleri ile özellikli mevkilerde arsa fiyatları tavan yaparken, emlak sektöründe önümüzdeki günlerde yine kazanımların olacağı belirtiliyor.
Kırşehir Durukan Emlak sahibi Aydın Durukan, inşaat yapımında maliyetlerin arttığını ve bunun üretimi etkilediğini, ancak Kırşehir’de büyük talebin olduğu bahçeli villa tipi evlerin yapımı ile müteahhitlerin de kazanacağını belirtti.
Aydın Durukan, “Kırşehir son 5 yıldır her gün üzerine koyan bir şehir ve bunun devam edeceğini tahmin ediyoruz. Neden kaydediyoruz. Demir sıkıntımız var ülkemizde. Demir sıkıntısı olduğu için maliyetlerin daha da artacağını düşünüyoruz. Müteahhitler bu konuda sıkıntı yaşıyor. Demir şu anda Suriye’ye gidiyor. Suriye’ye giden demir de iç piyasaya sıkıntı veriyor. Müteahhit arkadaşların belli bir kısmı demir bulmakta zorlanıyor. Geçen sene tonunu 1200-1300 liraya aldıkları demiri bugün 2250 bin liraya alıyorlar. Bu da 85’lik bir maliyet artışına sebep oldu. Piyasayı daha pahalı günlerin bekleyeceğini gösteriyor. Arsa oranları % 30-35 iken % 50-60 oldu. Bu da bir maliyet bindirdi. 135 bin lira Kırşehir’de brüt bir dairenin fiyatı diyorduk. Şu anda yeni bir sıfır 3+1 kenar bir mahallede 175 ile 200 bin liraya daire bulduğumuz anda hesaplı daire bulduk diyoruz. Fiyatların biraz daha artacağını görüyoruz. Ama tabi arsa yönünde büyük bir talep var. Talep şu anda yeni Emniyet Müdürlüğü’nün oralarda villa arsalar dediğimiz bölgede büyük bir hareketlilik başladı. İnsanlar şehir merkezinde sıkılıyor. Bahçelievler’de villa tarzına ihtiyaç var. Şuanda en büyük sıkıntı çektiğimiz şey Kırşehir’de villa sıkıntısı var. İnşallah müteahhit arkadaşlarımız bu üretime de girerler. Bahçeli, site halinde villalar olursa biraz daha rahat satacağız. Emniyet Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının bulunduğu bölgede büyük hareketlenmeler var. Şu anda geçen seneler 120-130 lira olan arsalar bugün 250-300 lira. Geçen sene 100-110 bin liraya satılıyordu. Bugün 200 bin liraya alanların zarar etmeyeceğini görüyoruz. Çünkü bin metrekare, yani zemini en sağlam mülklerden biri oraya yatırım yapan insanların para kazanacağını görüyoruz. İnşallah daha da bereketli olur. Şu anda o tarafta biraz arsa alım-satımı günlük oranda tapuda gördüğümüz kayıtlara göre bayağı hareketli. Herhalde biraz daha hareketli olacak gibi. Kırşehir’in belli kesimi var, bir oturan kesimi var. İnsanlar o tarafta villalar yapmak istiyorlar. Onun da ihtiyaç olduğunu şu anda görmüş durumdayız. Piyasada analizlerimiz bu yönde. Dükkan kira getirileri biraz daha artmaya başladı. Kiralık dükkan için yapılanmalar var. Yeni yapılacak lüks siteler var Kırşehir’de. İnşallah Kırşehir ekonomisine güzel can katarlar diyoruz. Kırşehir’imiz güzelleşen bir yer. İnşallah daha güzel bir şehir olacağız. Emlakta da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Hep para kazandığımız gibi yarın yine para kazanacağız. Herkes mutlu olacak” şeklinde konuştu.
(HABER: NECLA BAĞCI)