Kırşehir’de Bağ-Kur ve SGK emeklileri enflasyon rakamının dışında ek bir zam alamamanın burukluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı zam kararlarını değerlendiren Kırşehir’deki emekliler, memurlara yüzde 30,5 zam verilirken, Bağ-Kur ve SGK emeklilerine enflasyon oranında zam verilmesinin üzücü olduğunu söylediler.

Daha önce bin 500 lira maaş alan emeklilerin maaşının bin liralık artışla 2 bin 500 TL'ye çıkartılırken, kendilerinin maaşına 500 liralık zam verildiğini, bunun da adaletsizlik olduğunu ifade ettiler.

Maaşlara yapılan zammı nasıl buldukları yönünde sorularımızı yanıtlayan Cacabey Meydanı’ndaki bir grup emekli, hayat pahalılığının açıklanan enflasyonun çok üstünde olduğunu belirterek, şöyle konuştular:

“Emeklilere verilen 2022 yılı zammını az buluyoruz. Çünkü dolar kurundaki hızlı yükselişle birlikte iğneden ipliğe her ürünün fiyatı 2-3 kat arttı.  Bu da bizlerin alım gücümüzü çok düşürdü. Hükümetin emeklilere verdiği zam oranında da bir adaletsizlik olduğunu düşünüyoruz. 2 bin lira maaş alan emekliye 500 liralık zam verilirken, bin 500 lira maaş alan emekliye bin lira zam verildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu adaletsizliğe gönlünün razı olmayacağını ve bu artışları yeniden değerlendirerek gerekli düzenlemeleri yapacağı inancındayız.”

İçinde bulunduğumuz kış mevsimini çok zor geçirdiklerini de belirten emekliler, doğalgaz, elektrik ve kömür fiyatlarının çok pahalı olmasından yakındılar. (HABER: BEYHAN BALLI)