ekmek kuyruğu (5) copy

KIRŞEHİR’DE ramazan ayı öncesi 70 kuruştan 15 kuruş zam yapılarak 85 kuruşa çıkması dar gelirlileri Belediye’nin 55 kuruştan satılan ekmeğine yöneltti.
Kırşehir halkının daha uygun fiyata sofrasına koyabildiği Belediye Halk Ekmek Fırını’nda üretilen ekmekler, mahallelerde bulunan ekmek büfelerinde de satışa sunuluyor. Sabah Belediye ekmek büfelerinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar konuyla ilgili olarak gazetemize yaptıkları açıklamada “Kırşehir’de fırıncılar kalitesiz ve düşük gramajlı ekmeği 85 kuruştan satıyor. Bugün aldığımız ekmeği akşama bozuluyor, ya da bayatlıyor. Belediyemizin ürettiği ekmek hem kaliteli, hem de ucuz. Biz de onun için Belediye’nin ekmeğini tercih ediyoruz. Ancak Belediye büfelerine verilen ekmek az olduğu için kısa sürede bitiyor, çoğu zaman alamıyoruz. Biz de ekmek alabilmek için erken saatte geliyor ve kuyrukta bekliyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Yaşar Bahçeci’den Belediye fırınında üretilen ekmek miktarını arttırmasını istiyoruz” diye konuştular.
BELEDİYE FIRININDA 8,5-9 BİN EKMEK ÜRETİLİYOR
Öte yandan Belediye fırınında günlük ekmek üretiminin 8,5 ile 9 bin civarında yapıldığı bildirildi.
Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, ihtiyaç sahibi vatandaşlara fiş karşılığı ekmek dağıtımının yapıldığını belirterek “Belediyemize bağlı Halk Ekmek Fırını’nda tek vardiya sistemi çalışılıyor. Günlük olarak 8 bin 500 ile 9 bin civarında ekmek üretimimiz oluyor. Bunlardan bir kısmını ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza fiş karşılığı veriyoruz. Hali vakti yerinde olmayan, bakıma muhtaç insanlarımıza bir kısmını aktarıyoruz. Kalan ekmekleri de şehrin çeşitli mahallelerinde ekmek büfeleri var, vatandaşlar işletiyorlar. Dağıtımı da veya satışı da büfeler vasıtasıyla devam ediyor. İhtiyaç sahipleri bize müracaat ediyorlar. Formumuzu dolduruyorlar. Görevli arkadaşlarımızı gerekli inceleme ve sorgulamaları yaptıktan sonra gerçekten ihtiyaç sahibi ise yardımcı olmaya gayret ediyoruz” dedi.