Son aylarda rekor üstüne rekor kıran altın ve döviz fiyatları artık durulamaz bir hal aldı.
Bir hafta önce 9.5 liradan işlem gören dolar bugün 10.20 liraya ulaşarak yeni rekorunu kırdı. Yine bir hafta önce gramı 550 lira seviyelerinde olan gram altın da 615 liraya çıktı. 
Altın ve dolardaki ciddi yükselişle birlikte Euro da tarihi zirvesini gördü ve 11.60’a yükseldi.  Kırşehir’de geçen hafta 930 liralardan satılan çeyrek altın dün 1025 liraya kadar yükseldi.
Döviz kurunun yükselmesi ile birlikte iğneden ipliğe bütün ürünlerin fiyatları da ciddi oranda artmaya başladı. Fiyatların yükselmesinin halkın alım gücünü daha da aşağılara düşürdüğünü belirten Kırşehir Ahi esnafı, son aylarda işlerinde büyük düşüş yaşandığını ifade ettiler.
Kırşehir’de görüşlerine başvurduğumuz bazı esnaflar döviz kurundaki artışın maliyetlerini çok yükselttiğini söyledi. Birçok işyerinin ekonomik nedenlerle kapandığına dikkat çeken esnaflar “Dolar kuru 10 TL’yi geçti. Allah hepimize kolaylık versin. Ben bir esnafım, aldığımız malzemelerin neredeyse hepsini dolarla alıyoruz. Şu an gerçekten çok zor durumdayız. Bu gidişin durdurulması lazım. Ne olacaksa olsun, bunu düzeltmeleri gerekiyor. Aksi halde işler çok daha kötüye gidiyor. Bazı esnaf arkadaşlar pandemi döneminde dükkanlarını kapattılar. Şimdi de esnaf arkadaşlarımızla konuşuyoruz, herkes kan ağlıyor. Döviz fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini ve bizim moralimizi daha da bozacağını düşünüyorum. Sonrasında döviz kuru sabah ne olmuş, akşam ne olmuş şeklinde sürekli kontrol etmeye devam edeceğiz gibi görünüyor. Kur artışı gelecek planlarımızı baştan sona etkiliyor. Bir sene sonrasını görememeye sebep oluyor. Doların yükselmesi parası olanlara hiçbir olumsuz etkisi olmaz, onlar paralarını kazanıyorlar ama parası olmayanlar yandı. Bu durumun böyle kalmayacağını düşünüyoruz. Doların yükselmesinden dolayı çoğu esnaf batacak ve korkarız bir kriz çıkacak” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)